Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-diós-meggyes

Csokis-diós-meggyes
Csokis-diós-meggyes
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most, hogy itt van a meggyszezon, az ember lánya megpróbál szezonális sütiket csinálni. Jelenleg Németországban élek, és egy itteni szomszédasszonynál ettem először ilyet. Nagyon ízlett, így én is elkészítettem, de egy kicsit csökkentettem a mennyiségeken.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A cukrot a vajjal vagy margarinnal habosra keverjük. Én a diót a csokival együtt daráltam össze, és akkor így kicsit darabosabb lett, aki finomabban szereti, darálja külön, vagy reszelje le.
  2. A vajas masszához hozzákeverjük a diót és a csokit, majd a sütőporral összekevert lisztet. Majd a többi hozzávalót is, végül a kemény habot.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 1 órán keresztül vagy tűpróbáig süssük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 652
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

texybaby

Mióta szakács: 2014.07.27.
4 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós csokis süti meggyel. meggyes csokis diós süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

992
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
dió 15 dkg
rum 50 ml
fahéj 1 kávéskanál
finomliszt 12.5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
meggy 30 dkg
tojás 4 db