Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikrémes-meggyes torta Lildiktől

Csokikrémes-meggyes torta Lildiktől
Csokikrémes-meggyes torta Lildiktől
90 perc / előkészület: 45 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két remek torta ötvözésével próbálkoztam (a feketeerdő és a lúdláb), hát, ez sikeredett belőle. Elsőnek talán visszariasztó, hogy ennyi fázisa van az elkészítésének, de mindegyik igen egyszerű, nem túl időigényes. Ki kell próbálni, én biztosan elkészítem még jó párszor. 

hozzávalók / 4 adag

A kakaós piskótához:

A meggyes réteghez: 

A kakaós krémhez:

  • 0,4 dl tej
  • 1 cs csokis puding
  • 3-4 ek cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg margarin

Tetejére: 

  • 1 cs habpor
  • 1,5 dl tej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két tojást a cukorral habosra verjük, belekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport, és egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában (24 cm-es), előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 
  2. Közben a meggyet egy lábasban feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje, teszünk bele cukrot, fahéjat, és jó alaposan megfőzzük (majdnem dzsem sűrűségűre), majd 2 dl vízben elkeverünk 2 cs vaníliás pudingport, és belekeverve a meggyhez, sűrűre főzzük. Ha langyos, akkor már rá is tehetjük a csokis piskótára (melyet benne hagyunk a tortaformában, csak a papírt vesszük le róla), hadd hűljenek tovább együtt. 
  3. 3 dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-ben felkeverjük a csokipudingot és a cukrot, sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, habosra keverjük a margarinnal és a kakaóporral. Ezt a meggyes réteg tetejére simítjuk. 
  4. A habot elkészítjük, az 1,5 dl tejben jól felverjük az egy csomag habporunkat keményre. Készíthetjük rendes tejszínhabbal is, de ez a megoldás költséghatékonyabb, és megtartja a formáját is. 
  5. A kész tortánkat (mely nem túl magas, aki szereti, az készítheti több tojásos piskótából is) betesszük pár órára a hűtőbe, hadd érjenek össze az ízek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 388
elküldve: 2
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lildik

Mióta szakács: 2012.11.25.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

liba az erdőben, csokitorta meggyes krémmel, habos csokoládés meggyes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!