r
Nosalty Logó

Csokikrémes-meggyes torta Lildiktől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokikrémes-meggyes torta Lildiktől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós piskótához

A meggyes réteghez

A kakaós krémhez

Tetejére

Összesen 768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós piskótához

A meggyes réteghez

A kakaós krémhez

Tetejére

Összesen 3070 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós piskótához

A meggyes réteghez

A kakaós krémhez

Tetejére

Összesen 185 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2073.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.3 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1671 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4380 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 3070 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A meggyes réteghez

A kakaós krémhez

Tetejére

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. A két tojást a cukorral habosra verjük, belekeverjüka lisztet, a kakaóport és a sütőport, és egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában (24 cm-es), előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A meggyes réteghez

  1. Közben a meggyet egy lábasban feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje, teszünk bele cukrot, fahéjat, és jó alaposan megfőzzük (majdnem dzsem sűrűségűre), majd 2 dl vízbenelkeverünk 2 cs vaníliás pudingport, és belekeverve a meggyhez, sűrűre főzzük. Ha langyos, akkor már rá is tehetjük a csokis piskótára (melyet benne hagyunk a tortaformában, csak a papírt vesszük le róla), hadd hűljenek tovább együtt.

A kakaós krémhez

  1. 3 dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-ben felkeverjüka csokipudingot és a cukrot, sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, habosra keverjük a margarinnal és a kakaóporral. Ezt a meggyes réteg tetejére simítjuk.

Tetejére

  1. A habot elkészítjük, az 1,5 dl tejben jól felverjük az egy csomag habporunkat keményre. Készíthetjük rendes tejszínhabbal is, de ez a megoldás költséghatékonyabb, és megtartja a formáját is.
  2. A kész tortánkat (mely nem túl magas, aki szereti, az készítheti több tojásos piskótából is) betesszük pár órára a hűtőbe, hadd érjenek össze az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3504
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két remek torta ötvözésével próbálkoztam (a feketeerdő és a lúdláb), hát, ez sikeredett belőle. Elsőnek talán visszariasztó, hogy ennyi fázisa van az elkészítésének, de mindegyik igen egyszerű, nem túl időigényes. Ki kell próbálni, én biztosan elkészítem még jó párszor. 

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A meggyes réteghez

A kakaós krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

További cikkek