r
Nosalty Logó

Mascarponekrémes csokitorta

Katrin
Mascarponekrémes csokitorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a mascarponés krémhez

Díszítéshez

418
Kalória
8.9g
Fehérje
38.3g
Szénhidrát
25.3g
Zsír
29.7g
Víz
108.5g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
30.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a mascarponés krémhez

Díszítéshez

Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a mascarponés krémhez

Díszítéshez

Összesen 5007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a mascarponés krémhez

Díszítéshez

Összesen 339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    459.4 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    356.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 5007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. 6 tojásból szokásosan csokis piskótát készítünk.
  2. Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként beledolgozzuk a cukrot.
  4. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  5. A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a kakaóval, majd adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  6. A masszát az előkészített tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók a mascarponés krémhez

  1. Amíg sül a torta, elkészítjük a mascarponés krémet. A mascarponekrémet, a cukrot és a kakaóport gépi habverővel jól elkeverjük. De akár villával is lehet.
  2. Külön egy magasabb falú tálban felverjük a tejszínt, majd a végén a habfixálót is beleszórjuk, s azzal még kicsit verjük, s a kettőt együtt tovább verjük, míg az egész jó kemény, és nem lesz benne fehér tejszín, tehát egynemű csokikrém lesz.
  3. Ezt pár órára hűtőbe rakjuk, majd megtöltjük vele a csokitortát, amit előtte 3 fele vágunk.
  4. Ezután a megtöltött tortát hűtőbe rakjuk legalább egy órára, majd lehet akár marcipánnal, vagy bármivel díszíteni.
  5. Én vettem kék, sárga és fehér színű marcipánmasszát. A kéket kinyújtottam nejlon zacskón úgy, hogy a nyújtódeszkára raktam egy nejlon zacskót, erre helyeztem a meglangyosított marcipánmasszát, majd erre egy másik nejlon zacskót raktam, s szépen, óvatosan kinyújtottam. Közben forgattam, hogy aránylag kerek marcipánt kapjak.
  6. Utána a sárga és a fehér marcipánmasszából kisebb darabot vágtam, s azokat is ugyanígy kinyújtottam, majd tésztakinyomóval a sárgából egy hold alakot csináltam, a fehérből pedig sok csillagot nyomtam ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a tortát fiam részére készítettem, akit érdekel a csillagászat...

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek