r
Nosalty Logó

Tripla csokoládémousse torta

NS
Tripla csokoládémousse torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

1211
Kalória
16g
Fehérje
97.5g
Szénhidrát
87.4g
Zsír
77.8g
Víz
127.9g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
68.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

Összesen 1211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

Összesen 7268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

Összesen 423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    524.3 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6345.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    839 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    584.7 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    466.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2534 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1043 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 7268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 423 kcal

Elkészítés

Torta alap

  1. A tortalaphoz törjük össze a zabkekszet, keverjük el vele a kakaóport, majd dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat, és nyomkodjuk az így kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek, csatos tortaforma aljába.
  2. Előmelegített sütőben, 12 percig sütve készítsük el belőle a torta alját. Sütés után hagyjuk a kekszlapot a formában kihűlni.

Étcsokoládé réteg

  1. A felkockázott étcsokoládét egy tálba helyezzük vízgőz fölé. (Erre legjobb a jénai.) Elkezdjük felolvasztani.
  2. A tejszín felét felforraljuk, majd ráöntjük a csokira, és addig kavarjuk, míg az teljesen el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízben elkeverjük, felmelegítjük, és mikor egyenletes állagú, belekeverjük a csokis tejszínbe. A maradék tejszínt felverjük, majd egyenletesen beledolgozzuk a csokis krémbe.
  3. Ha kicsit lehűlt, elővesszük a tortaformánkat, és a tészta tetejére öntjük.

Tejcsokoládé réteg

  1. Második kör. Ugyanaz mint az előző. A felkockázott tejcsokoládét egy tálba helyezzük vízgőz fölé. Elkezdjük felolvasztani.
  2. A tejszín felét felforraljuk, majd ráöntjük a csokira, és addig kavarjuk, míg az teljesen el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízben elkeverjük, felmelegítjük, és mikor egyenletes állagú, belekeverjük a csokis tejszínbe. A maradék tejszínt felverjük, majd egyenletesen beledolgozzuk a csokis krémbe.
  3. Ha az étcsokis rétegünk kellően megszilárdult, és a tejcsokis is kihűlt, újra elővesszük a tortaformánkat, és lassan ráöntjük az étcsokoládés réteg tetejére, aztán ismét félretesszük.

Fehér csokoládé réteg

  1. Harmadik kör. Ugyanaz mint az előző kettő esetében. A felkockázott fehér csokoládét egy tálba helyezzük vízgőz fölé. Elkezdjük felolvasztani.
  2. A tejszín felét felforraljuk, majd ráöntjük a csokira, és addig kavarjuk, míg az teljesen el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízben elkeverjük, felmelegítjük, és mikor egyenletes állagú, belekeverjük a csokis tejszínbe. A maradék tejszínt felverjük, majd egyenletesen beledolgozzuk a csokis krémbe.
  3. Ha az tejcsokis rétegünk is megszilárdult, és a fehér csokis is kihűlt, újra elővesszük a tortaformánkat, és lassan ráöntjük az tejcsokoládés réteg tetejére. Ha kihűlt a tortánk egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra szépen össze fog állni.

+Díszítés

  1. A díszítéshez felolvasztjuk a csokit, és sütőpapírra tetszés szerinti formákat rajzolunk.
  2. Ha kész vagyunk hűtőbe tesszük. Ha rendesen megszilárdult leszedjük a sütőpapírról, és a kész tortánkat díszíthetjük is vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16

Meglepetésnek szerettem volna egy csokoládémousse tortát csinálni, de sehol nem találtam receptet hozzá. Aztán gondoltam megpróbálom így, hátha összeáll, másnap reggel levettem róla a karimát, és ez lett belőle. :) Nagyon örültem Neki, megállt, szép volt, könnyen szeletelhető, és nagyon finom. :)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...