Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tripla csokoládémousse torta

Tripla csokoládémousse torta
Tripla csokoládémousse torta
82 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglepetésnek szerettem volna egy csokoládémousse tortát csinálni, de sehol nem találtam receptet hozzá. Aztán gondoltam megpróbálom így, hátha összeáll, másnap reggel levettem róla a karimát, és ez lett belőle. :) Nagyon örültem Neki, megállt, szép volt, könnyen szeletelhető, és nagyon finom. :)

hozzávalók / 6 adag

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta alap

  1. A tortalaphoz törjük össze a zabkekszet, keverjük el vele a kakaóport, majd dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat, és nyomkodjuk az így kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek, csatos tortaforma aljába.
  2. Előmelegített sütőben, 12 percig sütve készítsük el belőle a torta alját. Sütés után hagyjuk a kekszlapot a formában kihűlni.

Étcsokoládé réteg

  1. A felkockázott étcsokoládét egy tálba helyezzük vízgőz fölé. (Erre legjobb a jénai.) Elkezdjük felolvasztani.
  2. A tejszín felét felforraljuk, majd ráöntjük a csokira, és addig kavarjuk, míg az teljesen el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízben elkeverjük, felmelegítjük, és mikor egyenletes állagú, belekeverjük a csokis tejszínbe. A maradék tejszínt felverjük, majd egyenletesen beledolgozzuk a csokis krémbe.
  3. Ha kicsit lehűlt, elővesszük a tortaformánkat, és a tészta tetejére öntjük.

Tejcsokoládé réteg

  1. Második kör. Ugyanaz mint az előző. A felkockázott tejcsokoládét egy tálba helyezzük vízgőz fölé. Elkezdjük felolvasztani.
  2. A tejszín felét felforraljuk, majd ráöntjük a csokira, és addig kavarjuk, míg az teljesen el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízben elkeverjük, felmelegítjük, és mikor egyenletes állagú, belekeverjük a csokis tejszínbe. A maradék tejszínt felverjük, majd egyenletesen beledolgozzuk a csokis krémbe.
  3. Ha az étcsokis rétegünk kellően megszilárdult, és a tejcsokis is kihűlt, újra elővesszük a tortaformánkat, és lassan ráöntjük az étcsokoládés réteg tetejére, aztán ismét félretesszük.

Fehér csokoládé réteg

  1. Harmadik kör. Ugyanaz mint az előző kettő esetében. A felkockázott fehér csokoládét egy tálba helyezzük vízgőz fölé. Elkezdjük felolvasztani.
  2. A tejszín felét felforraljuk, majd ráöntjük a csokira, és addig kavarjuk, míg az teljesen el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízben elkeverjük, felmelegítjük, és mikor egyenletes állagú, belekeverjük a csokis tejszínbe. A maradék tejszínt felverjük, majd egyenletesen beledolgozzuk a csokis krémbe.
  3. Ha az tejcsokis rétegünk is megszilárdult, és a fehér csokis is kihűlt, újra elővesszük a tortaformánkat, és lassan ráöntjük az tejcsokoládés réteg tetejére. Ha kihűlt a tortánk egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra szépen össze fog állni.

+Díszítés

  1. A díszítéshez felolvasztjuk a csokit, és sütőpapírra tetszés szerinti formákat rajzolunk.
  2. Ha kész vagyunk hűtőbe tesszük. Ha rendesen megszilárdult leszedjük a sütőpapírról, és a kész tortánkat díszíthetjük is vele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 16 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 4 407
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sturci

Mióta szakács: 2016.03.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokitorta, könnyű-habos csokitorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Barkaszijudit
Judit finomságai / Barkaszijudit Thu, 2017-11-02 09:53

Kedves Sturci!
Szülinapi tortát szeretnék készíteni ugyanilyen gyönyörű szépre! :) Azonban nekem 26 cm-es a tortaforma, kisebbet nem is akarok készíteni mert sokan leszünk. Az lenne a kérdésem, hogy mit javasolsz az adagokat illetően? Duplázzam, triplázzam hogy szép nagyot alkossak?! :)

1211
zabkeksz 250 g
margarin 100 g
cukrozatlan kakaópor 5 ek
étcsokoládé 18 dkg
habtejszín 2 dl
zselatin 6 g
víz 2.5 ek
tejcsokoládé 18 dkg
habtejszín 2 dl
zselatin 6 g
víz 2.5 ek
fehér csokoládé 18 dkg
habtejszín 2 dl
zselatin 6 g
víz 2.5 ek
étcsokoládé 10 dkg