r
Nosalty Logó

Tripla csokoládémousse torta

NS
Tripla csokoládémousse torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

1211
Kalória
16g
Fehérje
97.5g
Szénhidrát
87.4g
Zsír
77.8g
Víz
127.9g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
68.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

Összesen 1211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

Összesen 7268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Torta alap

Étcsokoládé réteg

Tejcsokoládé réteg

Fehér csokoládé réteg

+Díszítés

Összesen 423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    524.3 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6345.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    839 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    584.7 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    466.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2534 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1043 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 7268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 423 kcal

Elkészítés

Torta alap

  1. A tortalaphoz törjük össze a zabkekszet, keverjük el vele a kakaóport, majd dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat, és nyomkodjuk az így kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek, csatos tortaforma aljába.
  2. Előmelegített sütőben, 12 percig sütve készítsük el belőle a torta alját. Sütés után hagyjuk a kekszlapot a formában kihűlni.

Étcsokoládé réteg

  1. A felkockázott étcsokoládét egy tálba helyezzük vízgőz fölé. (Erre legjobb a jénai.) Elkezdjük felolvasztani.
  2. A tejszín felét felforraljuk, majd ráöntjük a csokira, és addig kavarjuk, míg az teljesen el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízben elkeverjük, felmelegítjük, és mikor egyenletes állagú, belekeverjük a csokis tejszínbe. A maradék tejszínt felverjük, majd egyenletesen beledolgozzuk a csokis krémbe.
  3. Ha kicsit lehűlt, elővesszük a tortaformánkat, és a tészta tetejére öntjük.

Tejcsokoládé réteg

  1. Második kör. Ugyanaz mint az előző. A felkockázott tejcsokoládét egy tálba helyezzük vízgőz fölé. Elkezdjük felolvasztani.
  2. A tejszín felét felforraljuk, majd ráöntjük a csokira, és addig kavarjuk, míg az teljesen el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízben elkeverjük, felmelegítjük, és mikor egyenletes állagú, belekeverjük a csokis tejszínbe. A maradék tejszínt felverjük, majd egyenletesen beledolgozzuk a csokis krémbe.
  3. Ha az étcsokis rétegünk kellően megszilárdult, és a tejcsokis is kihűlt, újra elővesszük a tortaformánkat, és lassan ráöntjük az étcsokoládés réteg tetejére, aztán ismét félretesszük.

Fehér csokoládé réteg

  1. Harmadik kör. Ugyanaz mint az előző kettő esetében. A felkockázott fehér csokoládét egy tálba helyezzük vízgőz fölé. Elkezdjük felolvasztani.
  2. A tejszín felét felforraljuk, majd ráöntjük a csokira, és addig kavarjuk, míg az teljesen el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízben elkeverjük, felmelegítjük, és mikor egyenletes állagú, belekeverjük a csokis tejszínbe. A maradék tejszínt felverjük, majd egyenletesen beledolgozzuk a csokis krémbe.
  3. Ha az tejcsokis rétegünk is megszilárdult, és a fehér csokis is kihűlt, újra elővesszük a tortaformánkat, és lassan ráöntjük az tejcsokoládés réteg tetejére. Ha kihűlt a tortánk egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra szépen össze fog állni.

+Díszítés

  1. A díszítéshez felolvasztjuk a csokit, és sütőpapírra tetszés szerinti formákat rajzolunk.
  2. Ha kész vagyunk hűtőbe tesszük. Ha rendesen megszilárdult leszedjük a sütőpapírról, és a kész tortánkat díszíthetjük is vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16

Meglepetésnek szerettem volna egy csokoládémousse tortát csinálni, de sehol nem találtam receptet hozzá. Aztán gondoltam megpróbálom így, hátha összeáll, másnap reggel levettem róla a karimát, és ez lett belőle. :) Nagyon örültem Neki, megállt, szép volt, könnyen szeletelhető, és nagyon finom. :)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...