Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirketekercs baconben

Csirketekercs baconben
Csirketekercs baconben
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan száraznak találják a csirkemellet, én ezt a receptet  az éppen itthon fellelhető hozzávalókból kreáltam. Mindenkinek ízlett már az első próbálkozás, amit azóta sok követett. A beletöltött sajtos keverék kissé kifolyik, amitől ízletes szaft képződik a hús köré. Krumplipürével a legfinomabb. Ha a kifolyt mártásban hagyjuk kihűlni, akkor a mártásból keveset magába szív, amitől csak omlósabb lesz. Ha lusták vagyunk a kemény sajtokat lereszelni, akkor vékony csíkokra, vagy szeletekre vágva is beletehetjük, hiszen úgyis megolvad. Csak ilyenkor kicsit nehezebb feltekerni. Frissen ugyanolyan jó, mint melegítve. Ja, és még a mélyhűtést is tűri, de ezt csak egyszer volt alkalmam kipróbálni.:) A recept elkészítésénél lehetünk rugalmasak a résztvevő sajtok, ill. fűszerek, valamint a beletekert csirkemell sonka tekintetében (próbáltam már virslivel, tarjával, de sonka nélkül, csak sajttöltelékkel is).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. Félbevágjuk, majd a kapott  2 darabot még 3-3 szeletre vágjuk. (Figyelem: A VILÁGÉRT SE SÓZZUK MEG A HÚST!)
  2. A tömlős sajtot kinyomjuk egy tálkába. Belereszeljük a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt sajtokat, borsot őrlünk rá, és villával  összekeverjük az ízlésünknek megfelelő zöldfűszerekkel.  
  3. Megágyazunk a csirkemelleknek a következőképpen: a  vágódeszkán a baconszeleteket hosszában kis átfedéssel egymás mellé kiterítjük. 3 hússzeletet sorban elhelyezünk a „bacon-lepedőn”.  A sajtkrém felét rákenjük a húsra. Ráhelyezünk 2 szelet  csirkemellsonkát.
  4. Majd a vágódeszka rövidebb oldalát magunk felé fordítjuk, egy hosszú és széles késsel a  teljes bacon-sor  alá nyúlunk, és  feltekerjük a húst. Vastag hurkát kapunk. 
  5. Egy tűzálló tálba olajat spriccelünk, és a hurkaszerűen feltekert bacon-os csirkét beletesszük. A tetejét ugyancsak  megspricceljük egy kevés olajjal. A maradék hozzávalókból készítünk még egy ugyanilyen darabot.
  6. 45 percig fóliával befedve sütjük, majd levesszük a fóliát, hústűvel teszünk egy próbát, és még kb. negyed óráig pirítjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 98 254
elküldve: 83
receptkönyvben: 1 445
elkészítve: 88/117
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás csirkerolád, sajtkrémes csirketekercs, sajtos-sonkás töltelékkel töltött csirkemell bacon köntösben

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tothrita
tothrita Wed, 2015-03-04 10:45

Kedves Tomatotree!
Hidegtálra szeretném tenni, hidegen is megállja a helyét vagy a sajtos töltelék nem fog úgy megdermedni hogy könnyen lehessen szeletelni?
Köszönöm, Rita

juditéva
juditéva Fri, 2015-01-02 15:25

Nem vagyok profi szakács, ritkán főzök, de ez jól sikerült. Nagyon finom volt. A párom is - aki jól főz - megdícsérte.

solya3
solya3 Sat, 2014-10-18 18:05

Nagyon finom! Mióta rátaláltam erre a receptre azóta karácsonykor mindig elkészítem. :)

h3eniko
h3eniko Fri, 2014-01-03 23:04

Kedves Tomatotree!

Ez volt a karacsonyi menu husia. Huuuu, nagyon finom volt! Biztosan el fogom meg kesziteni! Nagyon nagyon nagyon finom! Mindenkinek csak ajanlani tudom!
Koszonom a receptet!
Eniko

demene
demene Tue, 2013-11-19 14:05

Kérdésem az lenne, hogy mitől tocsog fehér szószban a csirkemell?
Kifolyt a töltelék?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2013-11-19 17:32

Igen, a sajtok márcsak olyanok, hogy a forróságtól kifolynak. :) De azért belül is marad belőlük. A fotó még melegében készült, ezért több a szósz körülötte. De ha hagyjuk kihűlni, akkor majdnem teljesen "beissza" a hús és ettől omlós marad.

rozaliacsiko
rozaliacsiko Sat, 2013-03-30 14:38

Köszi a receptet, holnap ez lesz az ebéd! KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Anyaszisza
Anyaszisza Wed, 2012-01-25 22:42

Ma elkészítettem, nagyon nagy sikere volt, köszi a receptet, kedvenc lesz :)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-01-20 08:58

Kedves Tomatotree!

Köszönöm.:-))
Éva -A Paradicsomban.:-))
Meg, amúgy is szeretjük.:-))
Remélem, mihamarabbi próba után jelentkezhetek, és beszámolok róla,hogy sikeresen elfogyott, finom volt.
Majd jelentkezek, szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-01-19 23:21

Kedves Tomatotree!

Nagyon szépen köszönöm,elmentve, szeretjük a csirkemellet, nagyon jó ez az új ötlet, az elkészítésére.:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Thu, 2012-01-19 23:32

Örülök, hogy már az ötlet is tetszik! Ennél jobban már csak annak, ha ízleni is fog! Gigi
(Ja, és tetszik a profilképed! :D)

csato
csato Thu, 2012-01-19 23:18

:))Azt hittem valami nagyon fontos oka van a só kihagyásának azért írtad kiemelten!
Igen normális embernek pont elég annyi só ami a baconben stb.van,csak mi nem vagyunk azok elég sósan eszünk.Tudom,tudom árt!Na és?Más is!Üdv

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Thu, 2012-01-19 23:29

Nekünk elég fontos ok volt! Amit meg elsózok arra a férjem azt mondja: legalább lehet rá inni! :))

Javított kiadás: a csirkemellet ízlés szerint sózzuk be - vagy ne. Kinek a pap, kinek a papné!

csato
csato Thu, 2012-01-19 22:19

Szia!
Szerintem csak annak száraz a cs.mell aki nem tudja elkészíteni.Mint a te recepted is mutatja nem igaz a dolog.Ezer változatban szoktam készíteni a tekercseket /brokkoli,gomba,sajt,karfiol,sonka /sorolhatnám.Imádjuk!Borosan,mézesen,mézes -mustárosan,kaprosan ,gyümölcsösen,tejfölben"panírozva",krémsajtba stb.Soha nem száraz nekem!De ha rántom akkor sem,ha natúr akkor sem.A sütési időre,a szelet vastagságára kell figyelni.
Ma valami hasonlót csináltam mint te+ volt benne brokkoli,meg alma szeletek/az mellette is sült.Volt sikere.
Miért ne sózzam meg a húst a világért se?üdv csató

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Thu, 2012-01-19 22:46

Ami a csirkemell szárazságát illeti, osztom a véleményedet. :) Nálunk a leggyakoribb húsvendég, és a variációknak csak a képzelet szab határt!

Én első alkalommal megsóztam a húst külön is és ettől - a mi ízlésünknek - túlságosan sós lett. Nekünk a sós bacon és a belekent fűszeres sajtkrém és egyéb sajtféleségek (füstölt pl.) között sülő husi épp elegendő sót kap kívülről és belülről. De ha gondolod, sózd meg!

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Thu, 2012-01-19 22:04

Csak biztatni tudlak, hogy kóstold és kóstoltasd meg a családdal! Aztán majd örülök, ha referálsz róla, vagy esetleg beleviszel valami újítást és megosztod! :)) Sok sikert és jó étvágyat hozzá! Gigi

szaboadel
szaboadel Thu, 2012-01-19 18:01

Kedves "Tomatotree"!
Nagyon szeretjük a töltött húsokat, ezért is örülök a receptnek, ki
fogom próbálni, mert szeretek új ízekkel kísérletezni. Jól mutat és
biztos nagyon finom.
További szép napot kívánok: Adél

566
csirkemell filé 1 db
bacon 12 szelet
tömlős krémsajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
mustár 2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
csirkemell sonka 8 dkg
napraforgó olaj 3 ek