r
Nosalty Logó

Csirketekercs baconben

Tomatotree
Csirketekercs baconben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

557
Kalória
36g
Fehérje
2.3g
Szénhidrát
43.4g
Zsír
77.6g
Víz
105.5g
Koleszterin
28.4mg
Élelmi rost
334.5mg
Cukor
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2228 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 557 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.8 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4269.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    2168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    310.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2228 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. Félbevágjuk, majd a kapott 2 darabot még 3-3 szeletre vágjuk. (Figyelem: A VILÁGÉRT SE SÓZZUK MEG A HÚST!)
  2. A tömlős sajtot kinyomjuk egy tálkába. Belereszeljük a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt sajtokat, borsot őrlünk rá, és villával összekeverjük az ízlésünknek megfelelő zöldfűszerekkel.
  3. Megágyazunk a csirkemelleknek a következőképpen: a vágódeszkán a baconszeleteket hosszában kis átfedéssel egymás mellé kiterítjük. 3 hússzeletet sorban elhelyezünk a „bacon-lepedőn”. A sajtkrém felét rákenjük a húsra. Ráhelyezünk 2 szelet csirkemellsonkát.
  4. Majd a vágódeszka rövidebb oldalát magunk felé fordítjuk, egy hosszú és széles késsel a teljes bacon-sor alá nyúlunk, és feltekerjük a húst. Vastag hurkát kapunk.
  5. Egy tűzálló tálba olajat spriccelünk, és a hurkaszerűen feltekert bacon-os csirkét beletesszük. A tetejét ugyancsak megspricceljük egy kevés olajjal. A maradék hozzávalókból készítünk még egy ugyanilyen darabot.
  6. 45 percig fóliával befedve sütjük, majd levesszük a fóliát, hústűvel teszünk egy próbát, és még kb. negyed óráig pirítjuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sokan száraznak találják a csirkemellet, én ezt a receptet  az éppen itthon fellelhető hozzávalókból kreáltam. Mindenkinek ízlett már az első próbálkozás, amit azóta sok követett. A beletöltött sajtos keverék kissé kifolyik, amitől ízletes szaft képződik a hús köré. Krumplipürével a legfinomabb. Ha a kifolyt mártásban hagyjuk kihűlni, akkor a mártásból keveset magába szív, amitől csak omlósabb lesz. Ha lusták vagyunk a kemény sajtokat lereszelni, akkor vékony csíkokra, vagy szeletekre vágva is beletehetjük, hiszen úgyis megolvad. Csak ilyenkor kicsit nehezebb feltekerni. Frissen ugyanolyan jó, mint melegítve. Ja, és még a mélyhűtést is tűri, de ezt csak egyszer volt alkalmam kipróbálni.:) A recept elkészítésénél lehetünk rugalmasak a résztvevő sajtok, ill. fűszerek, valamint a beletekert csirkemell sonka tekintetében (próbáltam már virslivel, tarjával, de sonka nélkül, csak sajttöltelékkel is).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...