r
Nosalty Logó

Csirkesaláta üvegben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bodon Judit dietetikus
Csirkesaláta üvegben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 585 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 585 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 105 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3853.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    3080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 585 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3853.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    3080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 585 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 105 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A barna rizst a szokásos módon (háromszoros sós vízben) főzzük meg, illetve ha esetleg maradt korábbi ételből rizs/barna rizs, használjuk azt. Ha kész rizsünk van, akkor abból természetesen nem elég 60 g, hiszen ez a nyersen mért mennyiség, készen ennek kb. 2,5-3-szorosa kell. Várjuk meg, amíg a rizs kihűl.
  2. A csirkemellfilét vágjuk vékony csíkokra, sóval, borssal (ill. ízlés szerinti fűszerezéssel, pl. gyömbérrel, kakukkfűvel stb.) fűszerezzük, majd kevés (~1 ek) olajon süssük-pirítsuk meg. (Ha van maradék húsunk korábbi ételből, ez a saláta egy tökéletes hasznosítása ennek a maradéknak.) Várjuk meg, amíg a hús kihűl.
  3. Készítsük el az öntetet: az olívaolajat, limelevet, szójaszószt, felvágott chili paprikát alaposan keverjük össze, a szójaszósz miatt nem szükséges az öntetet külön sózni. Ha nem szeretjük a szójaszószt, készíthetjük e nélkül is.
  4. A paradicsomot kockázzuk fel, a spenótleveleket szükség esetén mossuk és szárítsuk alaposan meg.
  5. A saláta összeállítása: Vegyünk egy befőttesüveget (legalább 500 ml-est), ebbe rétegezzük az összetevőket.
  6. Alulra öntsük a kész öntetet.
  7. Erre helyezzük azokat a hozzávalókat, amelyeket nem áztat el az öntet: a főtt/párolt barna rizst, a pirított csirkemellcsíkokat, a csemegekukoricát.
  8. Erre jöhet a felkockázott paradicsom és a spenótlevelek.
  9. Ügyeljünk arra, hogy a legfelső réteg és az üveg teteje között maradjon pár centi hely, hogy majd fogyasztás előtt össze tudjuk rázni. Jól zárjuk le az üveget.
  10. Közvetlenül fogyasztás előtt rázzuk össze alaposan a salátánkat, hogy az összetevők egymással és az öntettel is elkeveredjenek - és már fogyaszthatjuk is!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3316
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkesaláta üvegben
Bodon Judit dietetikus 31 recept

Munkanapokon nem mindig könnyű megoldani az egészséges ebédet, persze lehet rendelni is, de az előbb-utóbb unalmas, az elmúlt évek során számomra egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a legjobban akkor járok, ha magam készítem el otthon a másnapi ebédemet. Erre tökéletes megoldás pl. egy előre összeállítható, kiegyensúlyozott, teljes értékű salátakeverék, amely tartalmaz megfelelő mennyiségű és minőségű összetett szénhidrátot, fehérjét, élelmi rostokat - és nem utolsó sorban színes, izgalmas, ízletes és teljesen igény szerint személyre szabható. Ez a recept egy megoldás, lehet inspirációként is használni.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.