r
Nosalty Logó

Csirkepörkölt tejföl nélkül, rizzsel

NS
Csirkepörkölt tejföl nélkül, rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csirkepörkölt

Főtt rizs

580
Kalória
35.4g
Fehérje
58.8g
Szénhidrát
21g
Zsír
578g
Víz
154.1g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkepörkölt

Főtt rizs

Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkepörkölt

Főtt rizs

Összesen 1735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkepörkölt

Főtt rizs

Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    578 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    833 micro
  • β-karotin
    2315 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2181.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1733.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2499 micro
  • β-karotin
    6946 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 1735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

Csirkepörkölt

  1. A hagymát és a répát apróra vágjuk, majd a hagymát egy evőkanálnyi kókuszzsírban megdinszteljük. Ha ezzel megvagyunk, egy evőkanál fűszerpaprikával szórjuk meg, kicsit kavargatjuk, majd kb. 1 deci vízzel felöntjük.
  2. Jöhet a répa, kicsit kevergetjük, majd jöhetnek bele a combok bőröstől. Sóval, borssal megszórjuk, kavarunk rajta keveset, majd lefedjük, és közepes lángon hagyjuk főni.
  3. Kb. 15-20 percenként kavarunk rajta egyet, esetleg utántöltünk vizet, vagy ízesítünk még rajta.

Főtt rizs

  1. Nálam a rizs is egyszerűen készül, gyakorlatilag ezzel sincs sok dolog. Egy lábasba beleszórunk egy bögre rizst, és dupla annyi vizet öntünk hozzá (jelen esetben két bögrével). Megszórjuk sóval, majd lefedjük, közepes lángon felfőzzük.
  2. Amikor már halljuk, hogy felfutott, és már mozog a fedele, akkor levesszük, és kavargatunk rajta, kb. 5-10 perc, és a rizs el is készült.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 70 p

Szeretem azokat az ételeket, amiket otthagyhat az ember a tűzön, és azon kívül, hogy néha megkavargatom és kóstolom, szinte magától készen van. Nem szeretem a tejfölt, de a pörkölteket annál inkább, így én a tejföl nélküli verziót készítem el.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...