Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepörkölt 10. - Light, graham nokedlivel

Csirkepörkölt 10. - Light, graham nokedlivel
Csirkepörkölt 10. - Light, graham nokedlivel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

... a férfiszakasz ismét kitúrta Memit a konyhából. :-) Egy komoly konyhai találós kérdésre kerestem a választ, nevezetesen, hogyan tegyem a magyar háztartásokban oly gyakori csirkepörköltet ehetővé húst csak minden harmadik szökőévben fogyasztó páromnak - Meminek. Egyrészről az egészet egészségesebbé kívántam varázsolni, másrészről a hús zamatát próbáltam tompítani, mert egyébként a pörkölt szaftját kedveli.

hozzávalók / 4 adag

A csirkepörkölthöz

A nokedlihez

ajánlat

A csirke fűszerezése ízlés és bátorság szerint tovább bolondítható például chilivel, köménymaggal, lestyánnal.
Érdemes a nokedlik kiszaggatásáig rotyogtatni a pörköltet, hogy a fölösleges vízmennyiség elfőjön.
Nokedlibe a graham liszt helyettesíthető például teljes kiőrlésű tönköly liszttel is.
A nokedli szaggatót használat előtt vizezzük be, hogy könnyebben menjen a szaggatás.

Szólj hozzá!

elkészítés


Csirkepörkölt light:


  1. A csirke megtisztítását követően vágjuk kockára a vöröshagymát és paradicsomot, apróra a fokhagymát.
  2. Kevés olajon, csipet sóval és tört borssal pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, az őrölt pirospaprikát és paradicsomot. Figyeljünk arra, hogy a túl forró lábosban megéghet a fokhagyma és a paprika is, amitől mindkettő keserű lesz.
  3. Amikor a paradicsom kezd szétesni, tegyük bele a csirke darabjait, és jól forgassuk át a paprikás alapban, majd öntsük fel kb. 2db vízzel és adjunk hozzá két teáskanál majorannát.
  4. 10-15 perc főzés és kavargatás után vegyük le a fedőt és főzzük tovább még 15 percet, hogy a víz egy része elfőjön.

Graham nokedli:


  1. Tegyünk fel fazékban vizet forrni, melyhez csipet sót és kevés olajat adunk.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel, hogy ragacsos masszává váljon az elegy.
  3. A lobogásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit. Szaggatások közben kevergessük, ne tapadjanak össze vagy a fazék aljára a kukacok.
  4. Szaggatás után 5 percet még forraljuk, majd szűrjük le és öblítsük hideg vízzel. A leszűrt nokedlit locsoljuk le 1 evőkanál olívaolajjal és jól keverjük át, hogy ne tapadjon össze.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 990
elküldve: 1
receptkönyvben: 164
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lightos csirkepörkölt graham nokedlivel, csirkepörkölt reform nokedlivel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

modosa
modosa / modosa Sat, 2011-07-02 09:16

Kedves Receptműves, szeretnék nektek e-mailt írni. Kaphatok egy címet? üdv, Emma

Receptműves
Receptműves / Receptműves Fri, 2011-06-24 18:12

Kedves Kx5fr, kicsit más íze van, de mivel én csak teljes kiőrlésű lisztekkel dolgozom, ez a megszokott. Az állagában és az ízében is érezhető, hogy "durvább" az őrlés miatt.

Kx5fr
Kx5fr Fri, 2011-06-24 17:33

Üdv!
Mennyiben más a graham nokedli íze és állaga, mint a sima lisztből készült? Lehet érezni a különbséget(mennyire más)?

594
csirkecomb 50 dkg
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
paradicsom 1 nagy db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
graham-liszt 25 dkg
tojás 1 db
6 g
víz 3 dl
olívaolaj 1.5 ek