r
Nosalty Logó

Villámgyors csirkepaprikás unokámnak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Villámgyors csirkepaprikás unokámnak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 688 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2754 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 230 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 688 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1762 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellkockákat kevés olívaolajon körbepirítjuk, kiszedjük tálra, és lefedve melegen tartjuk.
  2. Amíg felforr a víz a nokedlinek, megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, rákanalazunk egy kevés sózott, darált kápia paprikát (ezt mindig elrakok télire). Felengedjük vízzel, és csendesen főzzük hogy megpuhuljon a hagyma. Még beledobtam a mélyhűtőből kevés zöldpaprikát és egy-két szárított paradicsomot.
  3. Amikor minden megpuhult (ezalatt elkészült a nokedli), kiszedjük szaftból a paprika- és paradicsomhéjat, botmixerrel pürésítjük, belekanalazunk egy kis tejfölt, és még egy kicsit utánaízesítünk sóval.
  4. Beledobjuk az apró húskockákat, pár percig még együtt főzögetjük nagyon csendesen.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 20456
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Villámgyors csirkepaprikás unokámnak
Pogácsa 334 recept

Gyors ebéd kellett az unokámnak. Várható volt, hogy szokásához híven csak a nokedlit kéri a szafttal, azért próbálkoztam, hátha be tudok csempészni egy pici húst is a szájába.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.