r
Nosalty Logó

Rusztikus csirkepörkölt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Rusztikus csirkepörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 867 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5198 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 867 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    297.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5627.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2954 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1617.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    1582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    2791 micro
  • β-crypt
    527 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    3482 micro
Összesen 5198 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    63 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírban szalmasárgára dinszteljük a felkockázott vöröshagymát.
  2. A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát és összekeverjük, majd jöhet a feldarabolt csirkehús, amit (többször kevergetve) fehéredésig pörkölünk.
  3. Majd fűszerezzük, paprika, paradicsom, fokhagyma, stb. és fedő alatt készre főzzük (szükség esetén kevés vizet öntünk hozzá). Többször kevergetjük!
  4. Mikor már majdnem megfőtt a hús, a tojásból, lisztből tésztát gyúrunk, csipetkét csipkedünk és kifőzzük, majd leszűrjük.
  5. Melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 27242
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 12.

Ajánló

Salátával, savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rusztikus csirkepörkölt
Marcsisef 217 recept

Régen a parasztasszony ünnepnapon, ha jót akart főzni, hátrament a baromfiudvarba, kinézett egy csirkét, elkapta, elvágta a nyakát és csodás csirkepörköltöt főzött belőle. Mi minden évben többször vásárolunk egy közeli csirkeneveldéből 2,0-2,4 kilós csirkéket. Ezeket az állatokat kb. 5-6 hétig kukoricadarán tartjuk, amitől szép sárga  bőrük és ízletes, kötött húsuk lesz, mire levágásra kerülnek. Egy ilyen példányból készítettem ezt a finomságot. Nem füstölt szalonna zsírjából nyertem a zsiradékot, és bort sem öntöttem bele azért, hogy a hús eredeti zamata megmaradjon. Tudom, hogy nem mindenki nevelhet csirkét, ezért ajánlom, ha lehet, kofától vásároljátok a tisztított baromfit.  

Hozzászólások

Marcsisef

Kedves NoSalty csapata! Köszönöm. Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy ez az étel csirkepörkölt nem csirkepaprikás! Tudni illik, hogy a paprikás tejföllel készül. A köret pedig nem nokedli hanem csipetke!!!!!!!!! Üdv: Marcsi

Éva-Anyóca

Kedves Marcsiséf! Köszönjük szépen.:-)) A lányunk névnapját ma tartottuk, ilyenkor kívánság szerint a kedvenceket vesszük számba: levest, második fogást, sütit. A lányunk kérése ez a pörkölt volt, nokedlivel,- és ezen mód, ahogy Te készítetted, f?ztem meg én is.:-)) Nagyon jól sikerült, máskor is készíthetem.:-)) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Üdv kedves Marcsiséf! Holnap családi ebédre készítem ezt a hagyományos pörköltet és eddig tanakodtam,hogy nokedli vagy csipetke. Csipetke lesz,de azt még nem készítettem soha...ujjal apróra csipkedem?...és kb.mennyi ideig f?zöm? Köszönettel!

Marcsisef

Kedves ymym11 Örülök, hogy ezt az ételt választottad. Annyi darab tojást számíts ahány személyre f?zöd a pörköltet. Annyi liszt kell a csipetke tésztájához amennyit ez a tojás mennyiség felvesz(kb.10-12dkg.liszt/tojás) ez természetesen függ a tojás nagyságától! A tojást a sóval és a a liszttel el?ször elkeverjük, majd összegyúrjuk. hogy meglehet?sen kemény tésztát kapjunk. Ha a tészta kész, lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk és, hogy könnyebben dolgozhassuk vele kb. tenyérnyi darabokra vágjuk. Ezekb?l a darabokból a hüvelyk és a mutató ujjunkat többször lisztbe mártva körömnyi darabokat csipkedünk. A lecsipkedett tésztát néha megszórjuk kevés lisztel és átforgatjuk, hogy ne ragadjon össze! Kif?zés: B?séges lobogva forró vízbe 1 mokkáskanálnyi zsírt dobunk(ha lehet ne olajat) beleszórjuk a csipetkét. Többször kevergetve várjuk, hogy a csipetkék feljöjjenek a víz felszínére. Lesz?rjük, leöblítjük, tálalhatjuk. Nem baj ha a csipetkénk akkorra lesz kész mire a pörköltünk. Drukkolok a sikeredért, kérlek tájékoztass az eredményr?l. Üdv:Marcsi

Törölt felhasználó

El?ször is szeretném megköszönni a sok információt és segítséget amit kaptam! Másodszor pedig...egyszer?en isteni...már több receptedet is elkészítettem,de hihetetlen "szakács" vagy...imádom...és az egész családom imádja a receptjeidet...illetve sokkal,de sokkal finomabb így,mint nokedlivel!Köszönöm még egyszer!

Marcsisef

Kedves ymym11! Köszönöm a vissza jelzésed,örülök, hogy remek ételt készítettél a családodnak. Dicséreted megtisztel?. Ha bármiben segíthetek írj bátran. Kellemes hetet és sikeres f?z?cskézést kívánok. Üdv.Marcsi

moncsimi

Üdv Kedves Marcsisef! Szeretném megköszöni ezt a SZUPER receptet!!! Már jó rég óta f?zök és már jó párszor készítettem csirkepörköltet, (gondolom mint mások ) hasonlóképpen mint Te , csak a majoránnát és a köményt nem használtam ennél az ételnél. Hiba volt........! :-) Mostantól kezdve csak is így készítem és mindenkinek javasolni is fogom. Nagyon örülök, hogy rátaláltam a receptedre. Ja és a csipetkér?l meg nem is beszélek...., egyszer?en isteni vele !!!!!! Köszönöm Üdv: moncsimi

Marcsisef

Kedves moncsimi. Nagyon örülök, hogy rátaláltál erre a receptre. Annak is nagyon örülök, hogy elkészítetted és nem csalódtál benne. A dicséreted köszönöm, többször is elolvastam hiszen simogatta a lelkem. Kívánom neked, hogy sok jó receptet találj. Jó sütés-f?zést kívánok. Üdv.: Marcsi

Törölt felhasználó

Kedves Marcsiséf! Ma készítettem els? csirkepörköltemet, a Te recepted alapján, ennek volt a leggusztább a képe. Sajna nem néztem meg a hozzászólásokat, van mit fejleszteni a csipetkén, de finom lett, meglepett, mennyi sok f?szert felvesz a pörkölt, jó sokat kellett tenni bele, mellb?l és combjából készítettem. Mindenkinek izlett, és nem maradt bel?le semmi, de azért még tökéletesítgetnem kell. Óvtak az er?spaprikától, de mehet bele, a magokat még nem merem beletenni... Üdv, Kati

Marcsisef

Kedves Kati! Örülök a választásodnak és,hogy olyat alkottál ami mindenkinek ízlett. A f?szerekkel bátran bánj de óvatosan, én pl. a csöves paprikát (száraz er?s vagy cseresznye) egészben rakom a pörköltbe, óvatosan keverem, hogy a paprikát szét ne zúzzam. Tálalásnál annak teszek aki szereti az er?set. További kellemes hetet kívánok. Üdv: Marcsi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.