Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepörkölt 11. - pataki tálban

Csirkepörkölt 11. - pataki tálban
Csirkepörkölt 11. - pataki tálban
130 perc / előkészület: 70 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Edzés előtt beugrottam a boltba egy ásványvízért, és megakadt a szemem a friss fodros petrezselymeken. Olyan szép frissek voltak, meg kellett vennem. Gondoltam, jó lesz majd valamilyen kajához.
Előző nap terveztük, hogy majd pörköltöt fogok készíteni. De hogy passzol a pöri, meg a petrezselyem? Nos, nálam valahogy sehogy, max a burgonyára tudtam volna elképzelni, hogy petrezselymes krumplit csinálok hozzá. De felmerült az ötlet, hogy mi lenne, ha valami szaftos egytálétel készülne ebédre.
Így Pataki tálba kerültek a zöldségek, ami burgonya és répa volt, (most kimaradt a hagyma), rá a félkész pöri. És végül a gyönyörű fodros petrezselyem :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nemrég vettünk pataki tálat, és mostanában amit lehet, abban készítünk. Nagyon finom puha és szaftos lesz benne bármilyen hús, zöldség és rakott étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk be a pataki tálat 1 órára hideg vízbe.
  2. Forrósítsuk fel az olajat.
  3. Pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Tűzről levéve, rakjuk bele a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
  4. Tűzre visszarakva, rakjuk bele a combokat, forgassuk meg a pörköltalapban. Öntsünk alá pici vizet, és pirítsuk meg a külsejüket.
  5. Öntsük fel vízzel, hogy ellepje a húst. (Ha felforrt, kóstoljuk meg elég fűszeres-e.) Lefedve főzzük 10-25 percig.
  6. Közben hámozzuk, és mossuk meg a burgonyát és a répát.
  7. Vágjuk fel őket, és tegyük a pataki tálba. (Megsózhatjuk, mert a répától elég édes lesz az étel.)
  8. Lassan öntsük rá a félkész pörköltöt. (Óvatosan merjünk bele a pöriszaftból, mert a tál hideg.)
  9. Szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
  10. Először 160 fokon 15 percig lefedve süssük. (légkeverés nélkül, NEM előmelegített sütőben!!!)
  11. Majd 200-220 fokra felkapcsolhatjuk a sütőt, kicsit még lefedve süssük.
  12. Ha már puha a husi, akkor a tál tetejét levéve pirítsuk meg.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 764
elküldve: 1
receptkönyvben: 142
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egytál csirkepörkölt pataki tálban, csirkepörkölt zöldségekkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cseko monika
cseko monika Sat, 2011-04-30 11:40

Egy kicsit tobb idobe kerul a sutese!A krumli es a repa nagyon nehezen puhult meg,pedig nagyon vekonyra vagtam.Startbol 40 percig hagytam 160 fokon es 250 fokon 45 percet!

459
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
víz 2 dl
csirke felsőcomb 4 db
burgonya 5 db
sárgarépa 5 közepes db
petrezselyem 1 csokor