Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai paprikás csirke

Amerikai paprikás csirke
Amerikai paprikás csirke
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus magyar paprikás csirke helyett ez egy amerikai változat - érdemes kipróbálni, mert extra krémes és baromi finom, de ne számítsunk a megszokott paprikás-csirke élményre. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pappardelle vagy tagliatelle tészta, de bármilyen szélesmetélt megteszi

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha van sütőbe tehető öntöttvas serpenyőnk, akkor azzal dogozunk, ha nem, akkor egy lábassal s magas falú kerámia tepsivel. A csirkecombokat kettévágjuk alsó és felsőre, sóval, borssal bedörzsöljük őket.
  2. A vajat megolvasztjuk a lábasban vagy a vasserpenyőben, és oldalanként 5-8 perc alatt megsütjük a csirkecombokat, hogy a bőr ropogós, és szép karamellszínű legyen rajtuk.
  3. Kivesszük, félretesszük. A maradék zsiradékra tesszük a hagymát, és 5-8 percig kis lángon főzzük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és újabb 5 percig kevergetjük, Mehet rá a liszt 2-3 percre, míg elveszíti y nyers színét, majd kis lángon 1-2 percre a fűszerpaprika.
  4. Jól elkeverjük, felöntjük alaplével, és a konzerv paradicsommal, majd jól elkeverjük. Ha nincs öntöttvas edényünk, ezen a pontot öntsük át az egész kulimászt a kerámiaedénybe, ültessük rá a combokat, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre, míg a combok át nem sülnek, a szósz pedig jól be nem sűrűsödik. Ha van öntöttvas edény, akkor pakoljuk vissza a combokat, és irány ugyanígy a sütő.
  5. Ha kész, kivesszük, 10 percig hűlni hagyjuk, majd a combokat kiszedjük, a szószban pedig elkeverjük a tejfölt. Mennyei krémes lesz!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paprikás csirke paradicsomosan, sütőben sült paprikás csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2017-08-20 14:35

Szia Nora, igen, a megnevezese is valami elteröre utal, remelem nem ertetted felre, de mindig somolygok, ha külföldiek keszitik a magyar eteleket. 43 eve Bajororszagban elek, es tudom, hogy ök pl. hogyan "ertelmezik" az "ugarischer Gulasch"-t :) Amerikaban remek volt a T-bone steak, görög, francia ettermek szinten.
Szeretem a leirasaidat, es a receptjeidet is. Tovabbi sok sikert kivanok!

Üdvözlettel: Marti

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2017-08-19 20:15

Draga Dakota, biztosan finom, de a paprikas csirkevel a paprikan kivül meg csak köszönö viszonyban sincs.... Inkabb olaszos. Nem baj, ettöl meg egyszer ki fogom probalni!

Köszi az ötletet, üdvözlettel, Marti <3

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2017-08-20 11:51

Szia Márti!
Pont ez a lényege :) A paradicsomon kívül (bár én a sajátomba azt is teszek egy keveset) minden alapanyag ugyanaz, minta hagyományos paprikás csirkében, csak a technika más, amivel készítve van, így egy teljesen különböző ételt kapunk. Engem amúgy a vajas csirkére emlékeztetett. :)
Szép napot,
Üdv,
Nóra

469
csirkecomb 4 db
vaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
finomliszt 3 csapott ek
alaplé 3 dl
konzerv paradicsom 450 g
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint