Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis csirkepörkölt

Cukkinis csirkepörkölt
Cukkinis csirkepörkölt
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cukkini és a csirkemell találkozásánal egy újabb változata!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tepsis burgonyával tálaltam. Tejfölösen is elkészíthető!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a csirkemellet, a meghámozott cukkinit és a vöröshagymát összevágjuk kis kockákra.
  2. Egy lábasban kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  3. Ha a hagyma megpárolódott, akkor félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Jól elkeverjük.
  4. Ha a tűzre visszahelyeztük, beletesszük a csirkemellet (természetesen lehet combból is készíteni). Addig keverjük, míg ki nem fehéredik a hús.
  5. Ezután jön az ízesítés: ízlés szerint bors és ételízesítő.
  6. Nagyon kevés (kb. 1 dl) vizet öntünk a pörkölt alá, lefedjük, hagyjuk egy picit rotyogni.
  7. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a cukkinit, még 10 percig főzzük őket együtt. Itt már nem kell lefedni, mert a cukkini is fog levet ereszteni.
  8. Mielőtt elzárjuk a tűzhelyet, kóstoljuk meg az ételt, ha kell, sóval fűszerezzünk tovább.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 5 901
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kataa

Mióta szakács: 2010.06.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinis csirkeragu, csirkés cukkiniragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

328
csirkemell filé 2 db
cukkini 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 dl