r
Nosalty Logó

Csirkepörkölt 10. - Light, graham nokedlivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Receptműves
Csirkepörkölt 10. - Light, graham nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkepörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 601 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkepörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 2404 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkepörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 120 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 601 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    2468 mg
  • Nátrium
    2874 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 2404 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    232 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

A csirkepörkölthöz

A nokedlihez

Elkészítés

A csirkepörkölthöz

  1. Csirkepörkölt light:
  2. A csirke megtisztítását követően vágjuk kockára a vöröshagymát és paradicsomot, apróra a fokhagymát.
  3. Kevés olajon, csipet sóval és tört borssal pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, az őrölt pirospaprikát és paradicsomot. Figyeljünk arra, hogy a túl forró lábosban megéghet a fokhagyma és a paprika is, amitől mindkettő keserű lesz.
  4. Amikor a paradicsom kezd szétesni, tegyük bele a csirke darabjait, és jól forgassuk át a paprikás alapban, majd öntsük fel kb. 2db vízzel és adjunk hozzá két teáskanál majorannát.
  5. 10-15 perc főzés és kavargatás után vegyük le a fedőt és főzzük tovább még 15 percet, hogy a víz egy része elfőjön.
  6. Graham nokedli:
  7. Tegyünk fel fazékban vizet forrni, melyhez csipet sót és kevés olajat adunk.
  8. Egy tálban keverjük össze a lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel, hogy ragacsos masszává váljon az elegy.
  9. A lobogásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit. Szaggatások közben kevergessük, ne tapadjanak össze vagy a fazék aljára a kukacok.
  10. Szaggatás után 5 percet még forraljuk, majd szűrjük le és öblítsük hideg vízzel. A leszűrt nokedlit locsoljuk le 1 evőkanál olívaolajjal és jól keverjük át, hogy ne tapadjon össze.
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16650
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 02.

Ajánló

A csirke fűszerezése ízlés és bátorság szerint tovább bolondítható például chilivel, köménymaggal, lestyánnal. Érdemes a nokedlik kiszaggatásáig rotyogtatni a pörköltet, hogy a fölösleges vízmennyiség elfőjön. Nokedlibe a graham liszt helyettesíthető például teljes kiőrlésű tönköly liszttel is. A nokedli szaggatót használat előtt vizezzük be, hogy könnyebben menjen a szaggatás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

... a férfiszakasz ismét kitúrta Memit a konyhából. :-) Egy komoly konyhai találós kérdésre kerestem a választ, nevezetesen, hogyan tegyem a magyar háztartásokban oly gyakori csirkepörköltet ehetővé húst csak minden harmadik szökőévben fogyasztó páromnak - Meminek. Egyrészről az egészet egészségesebbé kívántam varázsolni, másrészről a hús zamatát próbáltam tompítani, mert egyébként a pörkölt szaftját kedveli.

Hozzávalók

A csirkepörkölthöz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek