Nosalty Logó

Csirkepaprikás Márti konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Csirkepaprikás Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 705 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4222 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    850 micro
  • β-karotin
    2219 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    436 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 705 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    355 g

Zsír

  • Összesen
    266.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    2082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6398.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    3365 mg
  • Nátrium
    1703 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2382.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5161 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    1223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3828 micro
  • α-karotin
    5099 micro
  • β-karotin
    13316 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    2614 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 4222 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    65 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket (répa, fehérrépa, zeller, paprikák) megtisztítjuk, és nagyon apróra kockázzuk, olyan apróra, mint a hagymát (durva lyukú reszelőn is reszelhetjük). A csirkét feldaraboljuk, ezt és az összes húsos hozzávalót hideg víz alatt leöblítjük.
  2. Egy jó nagy lábasban felforrósítjuk a libazsírt, és ebben fedő nélkül a zöldségeket és a hagymát karamellizáljuk, azaz aranyszínűre pirítjuk (mint a bográcsban), és időnként megkavarjuk.
  3. Ha már finoman illatozik az alapanyag, keverjük hozzá a feldarabolt csirkét és a többi húst, a szívet, a zúzát - a máj kivételével. Ekkor további pirítás következik, a hús fehéredéséig. Egy pici vízzel lazítsuk, ha odasülés fenyeget.
  4. Amikor ezzel is elkészültünk, a tűzről lehúzva keverjük hozzá az őrölt pirospaprikát, majd öntsük fel vízzel, és sózzuk meg. Annyi vizet öntsünk rá, amennyi ca. 2 ujjnyi magasan befedi.
  5. Adjuk hozzá a négybe vágott paradicsomot, és egyszeri forralás után, lassú tűzön rotyogtassuk, hogy legyen ideje az ízeknek összeérnie és az apróra kockázott zöldségnek-hagymának szétfőnie.
  6. Legvégén tegyük hozzá a megtisztított májat, és főzzük tovább kb. még 15 percig.
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 25932
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 18.

Ajánló

Bár ez az étel nagyon gyorsan is elkészül, ha magas hőmérsékleten főzzük, de érdemes időt szánni rá, és inkább "kis lángon" rotyogtatni, mert így sokkal aromásabb a végeredmény. Tejföllel, házilag készített galuskával, csípős paprikával és magyaros uborkasalátával tálaljuk. Jó étvágyat!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marti48 317 recept

Nagyon kedvelt családi étek, nyáron szeretjük bográcsban elkészíteni. Nem habarom be, mert a zöldséges alap jó sűrűséget képez. A tejfölt külön tálalom.

Hozzászólások

Marti48

Köszönöm szepen! Üdv: Marti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek