r
Nosalty Logó

Laskagombás csirkeszárnypörkölt nokedlivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
1StOne
Laskagombás csirkeszárnypörkölt nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pörkölt

nokedli

Összesen 758 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pörkölt

nokedli

Összesen 1517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pörkölt

nokedli

Összesen 120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 758 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

pörkölt

nokedli

Elkészítés

pörkölt

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a szárnyvégeket levágjuk (jó lesz majd egy levesbe később). A maradékot félbevágjuk. A laskagomba leveles részeit levagdossuk, ha kell, falatnyira vágjuk (a tönkje szintén jó lesz egy levesbe). A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Pörköltalapot készítünk: a zsiradékon megpároljuk a vöröshagymát, a tűzről levéve beleszórjuk a fűszerpaprikát, megkeverjük, és felöntjük vízzel. Visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk (ízlésünk szerint). Fedőt teszünk rá.
  3. Amikor a hagyma kezdi "megadni" magát, beletesszük a csirkeszárny darabkáit. Megkeverjük, és lefedve kis tűzön tovább főzzük. Ha kell, az elpárolgott folyadékot pótoljuk (ne hagyjuk, hogy "odakapjon"!).
  4. Amikor a csirkeszárnyak kezdenek puhulni, akkor hozzáadjuk az előkészített laskagombát. Óvatosan megkeverjük, lefedjük, és továbbra is kis lángon főzzük. A gomba levet ereszt, ha keveselljük, adjunk hozzá vizet. Kóstoljuk meg, ha kell, sózzunk utána.

nokedli

  1. A hozzávalókat kedvenc tálkánkban fakanállal csomómentesre keverjük.
  2. Fazékban vizet forralunk (kevés sót tegyünk bele!).
  3. Ha a víz forrni kezd, beleszaggatjuk a tésztát.
  4. Amikor a nokedlik feljönnek a víz felszínére, hagyjuk őket lebegni pár percig a felszínen, fakanállal kevergessük közben.
  5. Szűrjük le, ha készen van, csepegtessük le (én nem szoktam hideg vízzel leöblíteni, a legértékesebb részeit távolítanánk el!).
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2298
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 17.

Ajánló

Én készítettem hozzá tejfölös uborkasalátát, ha éppen pörkölthúst kapok be, ahhoz jól megy. A gombának marad a nokedli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem mindkét összetevőt pörköltként, miért ne lehetne együtt a kettő? Végül is remekül megfértek egymás mellett az edényben, átvették egymás ízeit. Nem variáltam túl a szokásos pörkölt ízesítőkkel, mert szeretem a gomba természetes ízét kiérezni az ételből.

Hozzávalók

pörkölt

nokedli

Címlapról ajánljuk

További cikkek