Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemelles kínai kel

Csirkemelles kínai kel
Csirkemelles kínai kel
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kínai kelből csak salátát lehet készíteni? Szerintem nem! Íme a bizonyíték.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell filét egyenlő szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és paprikás lisztbe forgatjuk.

  2. Forró zsírban minden oldalukat pirosra sütjük, majd tepsibe fektetjük.

  3. A kínai kelt leveleire szedjük, leöblítjük, és csíkokra vágjuk.

  4. Forró húslevessel leforrázzuk, leszűrjük, lecsepegtetjük, és a hússzeletekre halmozzuk.

  5. A tojásokat a tejföllel elkeverjük, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyem zölddel ízesítjük, káposztára locsoljuk, megszórjuk a reszelt sajttal. 

  6. Előmelegítet sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X6 cm
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 716
elküldve: 14
receptkönyvben: 245
elkészítve: 7/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai keles csirke, csőben sült zöldséges hús, tejfölös sajtos csirkemell kínai kellel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

groni
groni Sun, 2017-11-19 21:29

Kipróbáltam, nagyon finom lett, köszönöm :)! Ha legközelebb elkészítem, biztos hogy füstölt sajtot reszelek rá, úgy még finomabb lenne ;)...
Üdv, Vera

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2014-05-16 08:36

Kedves Vicu!
Köszönöm, hogy ezt a receptemet választottad.
Várom a végeredményt!
Üdv: Marcsi

mimok
mimok Sun, 2014-02-09 11:46

Kedves Marcsisef!

Szuper recept, finom, könnyű, és mindenkinek ízlett!
Köszi :)

Urbán Mari
Urbán Mari Sun, 2012-11-11 09:04

Kedves Marcsisef !

Én karavánsajtot reszeltem rá , nagyon finom lett ! Köszi !

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2012-11-11 17:50

Kedves druszám. Urbán Mari.
Köszönöm, hogy elkészítetted és, hogy ezt meg is írtad nekem.
A sajt, karaván vagy Trap Pista, vagy füstölt az teljesen mindegy ha a végeredmény finom!!!
Az étel recept nem szentírás csak útmutató!
Üdv.: Marcsi

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Wed, 2012-06-06 13:00

Kedves Marcsisef!
Most indulok a boltba a csirkemellért. A kertemben már megvan a kínai kel. Készítettem már belőle sonkás-sajtos panírozott keltekercset , aztán nem tudtam, hogy még mit készítsek belőle, hát ezt fogom.
Üdvözlettel: Miss Sweetly

620
csirkemell filé 80 dkg
kínai kel 1 kg
alaplé 1 l
trappista sajt 10 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 dl
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 3 gerezd
sertészsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek