Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell "Wellington" módra

Csirkemell "Wellington" módra
Csirkemell "Wellington" módra
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok igazán oda a csirkemellért, de finnyás vendégem volt, aki viszont kb. csak azt eszi. Volt még otthon pár fej maradék gombám, meg sürgősen felhasználandó leveles tésztám. Beugrott a Wellington-bélszín... hát így.

hozzávalók / 2 adag

A leveles csirkemellhez

A kéksajt mártáshoz

ajánlat

Mivel a tészta már adott, egy zöldsaláta a tökéletes mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveles csirkemellhez

  1. A csirkemellet megmossuk, leitatjuk. 2 ek olívaolajon, nagy lángon 4-4 percig sütjük, hogy legyen egy kis kérge. Ha a hús nagyon vastag lenne, picit klopfoljuk ki előtte, különben nem sül át.
  2. Félretesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Addig a gombát megpucoljuk, felvágjuk, és sóval-borssal kicsit megfűszerezve átpároljuk. Mehet bele a kakukkfű, az utolsó pár percben pedig 2-3 kanál tejszín. Ha kész, elzárjuk, hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A leveles tésztát kihajtogatjuk (ha eleve nyújtottat vettünk), levágunk belőle egy vékony, kb. ujjnyi csíkot.
  4. Megkenjük a gombával, rászórjuk a snidlinget, majd ráhelyezzük a csirkemellet, fejjel lefelé (tehát a domborúbb oldala érintkezzen a tésztával).
  5. Óvatosan becsomagoljuk, ha a végén van egy kis maradék, azt csinosan feltekerhetjük. Megfordítjuk, és átkenjük tojással. A maradék tésztacsíkból tehetünk a tetejére egy kis díszt, de ezt ki is hagyhatjuk. Ha teszünk díszt, azt is kenjük le tojással.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 25 perc alatt átsütjük. Nézzük, hogy a tészta jól megsült-e, annyi idő alatt a csirkemell is átsül.
  7. Ha kész, tegyük rácsra, és hagyjuk állni 10-15 percet, mielőtt felvágnánk (hogy szépen lehessen szeletelni).

A kéksajt mártáshoz

  1. A kéksajtot lereszeljük, és összeforraljuk a tejszínnel. Nem kell bele fűszer, a mártás így is elég karakteres. Lightosabb verzió, ha tejjel főzzük fel tejszín helyett.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 50 730
elküldve: 11
receptkönyvben: 580
elkészítve: 33/33
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

leveles tésztában sült csirkemell, csirkemell leveles tésztában

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annus
Annus Wed, 2015-03-18 16:32

Kedves Dacota!
Nagyon finom lett, a kollégáim irigykedve nézték, hogy mi az ebédem. ;-)
Egy kis módosítással csináltam, tejfölt és tejet használtam, tejszínt nem,és kicsit több husit tettem bele.
Üdv:
A.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2015-03-21 10:18

Szuper!
Örülök, hogy ízlett, és akkor ezek szerint még szállítható is. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

ven
ven Sat, 2015-03-14 13:49

Én megcsináltam mindent úgy, ahogy a receptben le van írva, annyi különbséggel, hogy gorgonzola sajtot használtam. Nagyon finom lett, bekerült a kedvenceim közé :)

Jutkus
Jutkus Fri, 2015-03-13 20:40

Biztos, hogy habtejszín? Nem főzőtejszín? Mert szeretném kipróbálni, de a habtejszínt én édességekhez használom.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2015-03-13 20:44

Szia!
Tuti! :)
A főzőtejszín tulajdonképpen tej meg növényi zsiradék - olyan, mintha tejbe kevernél margarint. Azért hívják főzőtejszínnek, mert képtelenség felverni, ergo főzéshez ajánlják. A habtejszín, vagyis a valódi zsíros, tejből készült tejszín főzéshez is tökéletes - régen csak ez volt. Nem édesebb, csak a zsírossága miatt felverhető, ezért a tévhit, hogy csak édességhez használható. Nyugodtan főzz vele. :)
Szép estét!
Üdvözlettel,
Nóra

1054
csirkemell filé 25 dkg
leveles tészta 225 g
gomba 5 közepes db
snidling 0.25 csokor
habtejszín 50 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
kakukkfű 1 szál
tojás 0.5 db
kéksajt 5 dkg
habtejszín 150 ml