r
Nosalty Logó

Csirkemell "Wellington" módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Csirkemell "Wellington" módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A leveles csirkemellhez

A kéksajt mártáshoz

Összesen 1061 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A leveles csirkemellhez

A kéksajt mártáshoz

Összesen 2123 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A leveles csirkemellhez

A kéksajt mártáshoz

Összesen 216 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1513 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1061 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3025.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1418 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 2123 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

A leveles csirkemellhez

A kéksajt mártáshoz

Elkészítés

A leveles csirkemellhez

  1. A csirkemellet megmossuk, leitatjuk. 2 ek olívaolajon, nagy lángon 4-4 percig sütjük, hogy legyen egy kis kérge. Ha a hús nagyon vastag lenne, picit klopfoljuk ki előtte, különben nem sül át.
  2. Félretesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Addig a gombát megpucoljuk, felvágjuk, és sóval-borssal kicsit megfűszerezve átpároljuk. Mehet bele a kakukkfű, az utolsó pár percben pedig 2-3 kanál tejszín. Ha kész, elzárjuk, hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A leveles tésztát kihajtogatjuk (ha eleve nyújtottat vettünk), levágunk belőle egy vékony, kb. ujjnyi csíkot.
  4. Megkenjük a gombával, rászórjuk a snidlinget, majd ráhelyezzük a csirkemellet, fejjel lefelé (tehát a domborúbb oldala érintkezzen a tésztával).
  5. Óvatosan becsomagoljuk, ha a végén van egy kis maradék, azt csinosan feltekerhetjük. Megfordítjuk, és átkenjük tojással. A maradék tésztacsíkból tehetünk a tetejére egy kis díszt, de ezt ki is hagyhatjuk. Ha teszünk díszt, azt is kenjük le tojással.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 25 perc alatt átsütjük. Nézzük, hogy a tészta jól megsült-e, annyi idő alatt a csirkemell is átsül.
  7. Ha kész, tegyük rácsra, és hagyjuk állni 10-15 percet, mielőtt felvágnánk (hogy szépen lehessen szeletelni).

A kéksajt mártáshoz

  1. A kéksajtot lereszeljük, és összeforraljuk a tejszínnel. Nem kell bele fűszer, a mártás így is elég karakteres. Lightosabb verzió, ha tejjel főzzük fel tejszín helyett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 603
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 75755
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 11.

Ajánló

Mivel a tészta már adott, egy zöldsaláta a tökéletes mellé!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok igazán oda a csirkemellért, de finnyás vendégem volt, aki viszont kb. csak azt eszi. Volt még otthon pár fej maradék gombám, meg sürgősen felhasználandó leveles tésztám. Beugrott a Wellington-bélszín... hát így.

Hozzávalók

A leveles csirkemellhez

A kéksajt mártáshoz

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek