r
Nosalty Logó

Csirkemell rolád spenóttal és juhtúróval

NS
Csirkemell rolád spenóttal és juhtúróval
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húshoz

Töltelékhez

584
Kalória
38g
Fehérje
17.6g
Szénhidrát
39.1g
Zsír
146.4g
Víz
129.9g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Töltelékhez

Összesen 584 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Töltelékhez

Összesen 2334 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Töltelékhez

Összesen 188 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 584 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4135.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    1749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    585.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2036 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4706 micro
Összesen 2334 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemell filéket megmossuk, leitatjuk, és a vastagságánál keresztben kettévágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymát belenyomjuk a joghurtba, teszünk hozzá kis olajat, és a csirkét beleforgatjuk. Amíg a tölteléket elkészítjük, hagyjuk pácolódni.
  3. Előmelegítjük a sütőt.
  4. Kiterítjük a csirkemelleket, beborítjuk spenótlevelekkel, és a közepébe teszünk egy kanállal a töltelékből. Feltekerjük, végeit behajtjuk, vagy fogpiszkálóval megtűzzük, vagy szorosan egymás mellé tesszük majd őket. Mindegyik köré bacon-t tekerünk.
  5. Egy kiolajozott jénaiba sorakoztatjuk a tekercseket. Elvileg nem folyik ki a töltelék, mert a zsemle és a tojás egyben tartja.
  6. 30 percig lefedve sütjük, majd fedetlenül, néha locsolgatva még kb. 15 percig, míg kis színt kap.

Töltelékhez

  1. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  2. Összemorzsoljuk a juhtúróval, beletesszük a tojást, kaprot, kis sót, ízlés szerint borsot.
  3. Ha túl hígnak találjuk, adhatunk még hozzá zsemlét vagy zsemlemorzsát.
  4. Jól összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34

Volt itthon juhtúróm, és sztrapacskához nem volt kedvem, úgyhogy ezt a receptet találtam az interneten, a spenót hozzáadása saját ötlet volt.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek