r
Nosalty Logó

Fehérbabos kukorciás teryaki csirke

NS
Fehérbabos kukorciás teryaki csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

823
Kalória
78.8g
Fehérje
118.3g
Szénhidrát
7.2g
Zsír
327.3g
Víz
109.5g
Koleszterin
25.2g
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2468 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5712.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    3853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    327.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 823 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17137.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1160 mg
  • Foszfor
    2962 mg
  • Nátrium
    11558 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    355 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    981.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1894 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4724 micro
Összesen 2468 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, nem túl nagy kockákra. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal vagy bármi egyébbel (én nagyon szeretem a sült csirke fűszerkeveréket mindenféle csirkehúshoz), és félretesszük.
  2. A konzervekről leöntjük a levüket, a fokhagymát megtisztítjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük
  3. Kevés olajon a fokhagyma fejeket egészben megpirítjuk. Nagyon finomak lesznek. Hozzáadjuk a csirkemellet, és átsütjük. A wokon általában mindent nagy lángon csinálunk. Amikorátsült a hús, meglocsoljuk teriyaki szósszal, a hús mennyiségétől függően 1-1,5 dl. Együtt főzzük addig, amíg a szósz nagy része el nem párolgott, és be nem sűrűsödött.
  4. Hozzáadjuk a babot, és 2-3 percig főzzük folyamatosan kevergetve. Hozzáadjuk a kukoricát, újabb 1-2 perc, majd amikor készen vagyunk, a brokkolirózsákat is beleforgatjuk az ételbe, de csakaz utolsó pillanatban, hogy a brokkoli ne essen szét, hanem szép zöld és finom roppanós maradjon. Ha szükségesnek látjuk, nyugodtan tegyünk még hozzá teryaki szószt a főzés közben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Az egyik este tanácstalanul álltam, hogy abból, amit a hűtőben találok, mit készítsek. A brokkolit eredetileg párolni akartam köretnek, főzés közben döntöttem úgy, hogy ez a vacsora önmagában is meg fogja állni a helyét, ezért inkább hozzáadtam a babos csirkéhez. A teryaki szósz kis ázsiai hangulatot ad az ételnek. Mi azóta is nagyon szeretjük. Akár maradék sült húsból is el lehet készíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek