r
Nosalty Logó

Fehérbabos kukorciás teryaki csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fehérbabos kukorciás teryaki csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2468 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5712.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    3853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 823 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17137.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1160 mg
  • Foszfor
    2962 mg
  • Nátrium
    11558 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    981.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1894 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4724 micro
Összesen 2468 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, nem túl nagy kockákra. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal vagy bármi egyébbel (én nagyon szeretem a sült csirke fűszerkeveréket mindenféle csirkehúshoz), és félretesszük.
  2. A konzervekről leöntjük a levüket, a fokhagymát megtisztítjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük
  3. Kevés olajon a fokhagyma fejeket egészben megpirítjuk. Nagyon finomak lesznek. Hozzáadjuk a csirkemellet, és átsütjük. A wokon általában mindent nagy lángon csinálunk. Amikorátsült a hús, meglocsoljuk teriyaki szósszal, a hús mennyiségétől függően 1-1,5 dl. Együtt főzzük addig, amíg a szósz nagy része el nem párolgott, és be nem sűrűsödött.
  4. Hozzáadjuk a babot, és 2-3 percig főzzük folyamatosan kevergetve. Hozzáadjuk a kukoricát, újabb 1-2 perc, majd amikor készen vagyunk, a brokkolirózsákat is beleforgatjuk az ételbe, de csakaz utolsó pillanatban, hogy a brokkoli ne essen szét, hanem szép zöld és finom roppanós maradjon. Ha szükségesnek látjuk, nyugodtan tegyünk még hozzá teryaki szószt a főzés közben.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 404
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 24142
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Ajánló

Egy rohanós nap után könnyen és gyorsan ekészíthető étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik este tanácstalanul álltam, hogy abból, amit a hűtőben találok, mit készítsek. A brokkolit eredetileg párolni akartam köretnek, főzés közben döntöttem úgy, hogy ez a vacsora önmagában is meg fogja állni a helyét, ezért inkább hozzáadtam a babos csirkéhez. A teryaki szósz kis ázsiai hangulatot ad az ételnek. Mi azóta is nagyon szeretjük. Akár maradék sült húsból is el lehet készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!