Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell krémes bazsalikommártásban

Csirkemell krémes bazsalikommártásban
Csirkemell krémes bazsalikommártásban
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik olasz szakácskönyvemben találtam rá erre a receptre. Nagyon fontos, hogy valóban friss bazsalikommal dolgozzunk.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, borsot, és a sót. Forgassuk meg benne a csirkemelleket.
  2. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a vajat, tegyük bele a csirkét, és közepes hőfokon süssük 6 percig mindkét oldalát, vegyük ki, tegyük félre.
  3. A bazsalikommártáshoz forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk 2 percig. Adjuk hozzá a húslevet, a tejszínt, a citromlét, és forraljuk fel, hogy kissé besűrűsödjön.
  4. Közvetlenül tálalás előtt  adjuk hozzá a bazsalikomot a mártáshoz, ízesítsük sóval, borssal. A csirkemelleket nyakon öntjük a szósszal. Rizzsel tálaljuk.

 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 58 665
elküldve: 39
receptkönyvben: 1 627
elkészítve: 98/136
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bazsalikomszószos csirkemellfilé, csirkemell tejszínes bazsalikommártással, krémes bazsalikommártásos csirkemell

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gingili76
Gingili76 Tue, 2018-05-22 13:12

Szia! Egy olyan kérdésem van, hogy a mártás mitől sűrűsödik be? Épp most csinálom, és nekem max főzőtejszín sűrűsègű lesz ahogy nézem...
Egyébként szuper recept, köszönöm!

FanniAgnes
FanniAgnes Fri, 2017-02-17 13:30

Én is elkészítettem. Isteni finom lett! Köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet! :)

Schatziee
Schatziee Sat, 2014-12-20 10:58

Isteni lett :) Bár én csirkecombból csináltam (Kicsit elnéztem a mélyhűtő tartalmát :D ) de azzal is isteni finom lett. Fantasztikus az ízharmónia!!

Audrey69
Audrey69 Sat, 2014-07-12 16:39

Szia, megcsináltam ebédre, nagyon finom lett. Én nem tettem bele ennyi citromot, csak egy kévéskanálnyi lime-ot, így nagyon ízletes lett.
Köszönöm a receptet, szép napot!
Üdv Bajorországból, Adri

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2014-07-21 21:04

Szia Adri!
Nagyon örülök,hogy ízlett.
Persze,lehet variálni a citrom mennyiségét,ki-kinek szájíze szerint :)
Szép estét:Mercedes

EditB79
EditB79 Mon, 2014-04-14 08:53

Szeretnem kiprobalni,de felek egy kicsit a citromtol,nem szivesen hasznalnam..probaltad citrom nelkul is?

Borcsa1227
Borcsa1227 Tue, 2014-03-11 19:18

Sziasztok!

Ma este ez lesz nalunk a vacsi. Annyi lenne a kerdesem mielott meg nekiallok, hogy ti a martast melegen vagy hidegen szoktatok a sulthussal talalni? Koszi :)

u.bridge
bridge / u.bridge Tue, 2013-11-05 14:54

Nagyon, nagyon finom lett, köszönöm a receptet. Bár nekem is egy kicsit savanyú lett a citromtól, de nem vont le az értékéből, viszont így jutott eszembe, hogy ez a szósz tökéletesen illene valamilyen halhoz is. Legközelebb azt isb kipróbálom ! :-)

eletke
Eletke / eletke Tue, 2013-09-24 11:29

Mivel van 2 hatalmas!!bokor bazsalikomom, nagyon megorultem ennek a receptnek.Hat meg ebed utan!KOszonettel:e

Évike.
Egyszeregy / Évike. Sat, 2013-08-17 19:50

Szerintem valamit elrontottam, a husi finom volt így, viszont a bazsalikomos szósz, amitől nagy bummot vártam, nagyon savanyú :-(

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2013-08-19 13:52

Lehet,hogy túl sok volt a citrom leve,vagy a tejszínnel lehetett valami.
Eredetileg semmiféleképpen nem lehet savanyú.
Legközelebb próbáld meg kevesebb citrommal.
Üdv:Mercedes

mangalica
minichef / mangalica Tue, 2013-07-23 15:42

Bevallom őszintén, hogy valami sokkal kevésbé érdekes ízvilágra számítottam. Viszont tátva maradt a szám! Tökéletes harmóniában vannak az ízek, a krémes bazsalikommártás mennyei, a csirkén a lisztes bunda egy roppanós kérget alkot, ami még különlegesebbé tette a fogást. Hatalmas köszönet a receptért!

laura..
laura.. Tue, 2013-03-05 14:45

Nagyon finom :) Egyik kedvencem. És olyan gyorsan megvan! :)

385
csirkemell filé 800 g
finomliszt 3 evőkanál
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
vaj 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
csirke alaplé 150 ml
főzőtejszín 125 ml
citromlé 1 fél citromból nyert
bazsalikom 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint