r
Nosalty Logó

Csirkemell Dubarry módra

Mignon
Csirkemell Dubarry módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A karfiolos húshoz

A mártáshoz

A tetejére

969
Kalória
82.6g
Fehérje
25.3g
Szénhidrát
57.3g
Zsír
343.4g
Víz
445.8g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A karfiolos húshoz

A mártáshoz

A tetejére

Összesen 969 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A karfiolos húshoz

A mártáshoz

A tetejére

Összesen 1940 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A karfiolos húshoz

A mártáshoz

A tetejére

Összesen 106 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2933.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    1535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 969 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5867.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1545 mg
  • Nátrium
    3069 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    686.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 1940 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

A karfiolos húshoz

  1. A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük. (Én mirelitet használtam, forrásban lévő vízben csupán pár percig kell főzni, maradjon roppanós!)
  2. A csirkemelleket először középen, hosszában 2 részre vágjuk, majd vízszintesen is elvágjuk őket, hogy szép vékony szeleteket kapjunk.
  3. Mindkét oldalukat meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, kevés liszttel, majd nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük őket.
  4. A serpenyőben maradt olajat átöntjükegy tűzálló tálba,kikenjük vele, és az elősütött húsokat egy rétegben belefektetjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, aranysárgára pirítjuk benne a lisztet, és a tűzről levéve simára keverjük az apránként hozzáadott tejjel.
  7. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon besűrítjük.
  8. Mikor kissé kihűlt, sózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk a tojássárgákat és a sajtot.
  9. A hússzeletek tetejét beborítjuk a tarjaszeletekkel, tetejére rendezzük a karfiolrózsákat, óvatosan leöntjük az egészet a mártással, és végül megszórjuk a reszelt sajttal.
  10. 25-30 percre betesszük a forró sütőbe, a végén pár perc alatt rápirítjuk a sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x5

Az ideális hétköznapi vacsora legyen (akár) előre összeállítható, gyors és praktikus (lehetőleg a körettel se kelljen külön bíbelődni). Ez a régi, klasszikus recept mindezt tudja, így csillagos ötösre vizsgázott nálunk! Nagyobb mennyiségben vendégvárónak is tökéletes!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...