Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell Dubarry módra

Csirkemell Dubarry módra
Csirkemell Dubarry módra
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ideális hétköznapi vacsora legyen (akár) előre összeállítható, gyors és praktikus (lehetőleg a körettel se kelljen külön bíbelődni). Ez a régi, klasszikus recept mindezt tudja, így csillagos ötösre vizsgázott nálunk! Nagyobb mennyiségben vendégvárónak is tökéletes!

hozzávalók / 2 adag

A karfiolos húshoz

A mártáshoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük. (Én mirelitet használtam, forrásban lévő vízben csupán pár percig kell főzni, maradjon roppanós!)
  2. A csirkemelleket először középen, hosszában 2 részre vágjuk, majd vízszintesen is elvágjuk őket, hogy szép vékony szeleteket kapjunk.
  3. Mindkét oldalukat meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, kevés liszttel, majd nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük őket.
  4. A serpenyőben maradt olajat átöntjük egy tűzálló tálba, kikenjük vele, és az elősütött húsokat egy rétegben belefektetjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, aranysárgára pirítjuk benne a lisztet, és a tűzről levéve simára keverjük az apránként hozzáadott tejjel.
  7. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon besűrítjük.
  8. Mikor kissé kihűlt, sózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk a tojássárgákat és a sajtot.
  9. A hússzeletek tetejét beborítjuk a tarjaszeletekkel, tetejére rendezzük a karfiolrózsákat, óvatosan leöntjük az egészet a mártással, és végül megszórjuk a reszelt sajttal.
  10. 25-30 percre betesszük a forró sütőbe, a végén pár perc alatt rápirítjuk a sajtot.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 65 664
elküldve: 13
receptkönyvben: 860
elkészítve: 20/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mornay-mártásos csirkemell karfiollal, karfiolos-sajtos-füstölt tarjás csirkemell tepsiben sütve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mignon
Mignon / mignon Sun, 2010-11-28 15:46

Zsuzsu!
Hmmm, szerecsendió, szeretem! :) Legközelebb nálam is kerül pici bele!
Köszi a visszajelzést, üdv:
Mignon

kzsuzsu
kzsuzsu / kzsuzsu Sun, 2010-11-28 13:37

Kedves Mignon!

Nagyon jó ötlet a tarja! Én még kevés szerecsendiót is szoktam tenni a mártásba. Köszi a receptet!

sanaya
sanaya Sun, 2010-11-14 15:54

Köszönöm szépen a receptet! Nagyon finom és kiadós!

urszuszka
urszuszka Mon, 2010-08-02 17:35

Nemrég elkészítettem és nagyon finom lett! Meg sem érte a másnapot a maradék a hűtőben :)

mignon
Mignon / mignon Mon, 2010-07-26 15:18

Kedves Anita!
Nagyon örülök neki, köszönöm a visszajelzést!
További jó sütés-főzést! :)
Üdv:
Mignon

Cingi80
Cingi80 Sun, 2010-07-25 21:43

Kedves Mignon!

Nagyon szupi ez a recept, ma elkészítettük és mindenkinek nagyon ízlett.
Köszönjük szépen!!!
Üdv:
Anita

Cingi80
Cingi80 Sun, 2010-07-25 21:43

Kedves Mignon!

Nagyon szupi ez a recept, ma elkészítettük és mindenkinek nagyon ízlett.
Köszönjük szépen!!!
Üdv:
Anita

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-02-15 16:14

Kedves Mignon!

Nagyon nagy örömmel olvasom receptedet, különösen azért, mert részletesen MEGADOD A SÜTÉSI MÓDOZATOT! Ez óriási segítséget jelent (nekem legalábbis)!!! KÖSZÖNET ÉRTE!!!!!
Azt tapasztalom, hogy most már egyre gyakrabban leírják ezeket a HASZNOS INFÓKAT!!!!
üdv. Klarissz

Medárd
Medárd Thu, 2011-06-16 19:32

Tegnap ez volt nálunk a vacsi, nagyon finom volt. Köszönjük, gyakran fogom készíteni!

956
csirkemell filé 2 db
füstölt-főtt tarja 15 dkg
karfiol 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 dkg
napraforgó olaj 4 ek
trappista sajt 5 dkg
vaj 2 dkg
finomliszt 2 dkg
tej 2.5 dl
tojássárgája 2 db
trappista sajt 2 dkg