r
Nosalty Logó

Csirkemájas-konyakos spagetti

NS
Csirkemájas-konyakos spagetti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

550
Kalória
27.3g
Fehérje
72.9g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
212.1g
Víz
286.5g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    212.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2661 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    32 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4992.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    483 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2329 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    364.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1060.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13606 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3678 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13303 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    3559 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    6354 micro
Összesen 2755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A májat megmossuk, apró kockákra vágjuk, borsozzuk, és meghintjük a liszttel.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk; az újhagymát felkarikázzuk.
  3. A spagettit kifőzzük.
  4. A csirkemájat hirtelen megpirítjuk, majd melegen tartjuk.
  5. A visszamaradt olajon a hagymát és az újhagymát megfuttatjuk, kicsit megpároljuk, majd felöntjük a zöldséglevessel, és kb. a felére forraljuk.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a konyakot.
  7. Egy kicsit összeforraljuk, majd belekeverjük a májat.
  8. Az így elkészült szószt ráöntjük az időközben már megfőtt, forró spagettire; a végén pediglazán összeforgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Az egyik kedvenc tésztaételem anyukám receptjei közül (az eredetiről már nem tudjuk, honnan való). Bármikor, bármennyit lehet enni belőle, én még hidegen is szoktam csipegetni (ha marad:-)). Azért tartottam fontosnak, hogy felkerüljön, mert nagy bajban vagyok, mikor nincs velem anyu mappája- így talán könnyebben elérhető lesz máshol is.:-)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek