r
Nosalty Logó

Csirkemáj Sztroganov módra

Salamon Csilla
Csirkemáj Sztroganov módra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A májhoz

A mártáshoz

299
Kalória
25g
Fehérje
17.6g
Szénhidrát
13.7g
Zsír
198.9g
Víz
453.4g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A májhoz

A mártáshoz

Összesen 299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A májhoz

A mártáshoz

Összesen 1193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A májhoz

A mártáshoz

Összesen 84 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4158 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3249.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    795.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16856 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3074 micro
  • Kolin:
    1050 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16632 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    2598 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    2528 micro
Összesen 1193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1167 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

A májhoz

  1. Vöröshagymát apróra, savanyú uborkát vékony csíkokra, gombát vékony szeletekre szeleteljük.
  2. Májat kissé nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Olajon megdinszteljük a hagymát, majd átpirítjuk rajt a májat, sózzuk, fűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a gombát és az apróra vágott petrezselymet.
  5. Fedő alatt puhára pároljuk. És amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az uborkát.
  6. Közben elkészítjük a mártást: lisztet, tejfölt, mustárt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és az egészet ráöntjük a májra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Krumplipürével tálaltam, és díszítésképpen fodros petrezselyemmel díszítettem.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek