r
Nosalty Logó

Gombás-szalonnás csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Andzsika
Gombás-szalonnás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 746 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3731 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 170 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1778.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3422 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 746 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.2 g

Zsír

  • Összesen
    308.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    2350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8891.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    3168 mg
  • Nátrium
    4297 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1578.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17155 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3084 micro
  • Kolin:
    1402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17110 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 3731 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacon szalonnát vékony csíkokra vagy kis kockákra vágjuk, és az összes zsírt kisütjük belőle. Amíg sül, a csirkemájat kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a fűszerpaprika kivételével az összes fűszert. Apróra vágjuk a vöröshagymát. Megtisztítjuk a gombát, és felszeleteljük.
  2. Ha a szalonna összes zsírját kisütöttük, leszűrjük, és a zsírjában üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd fűszerpaprikával megszórjuk, és hozzátesszük a csirkemájat. Kissé összepirítjuk és hozzáadjuk a gombát.
  3. Ha megpuhult és megpirult, hozzáadjuk az előtte kisütött bacont és a tejfölt.
  4. Összeforraljuk, ízlés szerint fűszerezhetünk még rajta.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 817
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 30.

Ajánló

Tálalhatjuk pirítós kenyérrel, de sült krumplival is tökéletes, vagy ízlés szerinti körettel. Pikánsabbá tehetjük még petrezselyemmel, 1 kanál mustárral, pár csepp citromlével.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombás-szalonnás csirkemáj
Andzsika 23 recept

Anyukámtól tanultam ezt a receptet, a család nagy kedvence.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.