Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós máj zablisztes nokedlivel

Lecsós máj zablisztes nokedlivel
Lecsós máj zablisztes nokedlivel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám és nagyszüleim konyhai tudásának legjava, ötvözve az enyémmel.:) Nagyon-nagyon-nagyon finom!! Ez nem kifejezés rá...:D Kikísérleteztünk egy egészséges nokedlit is, mert ugye hát magyar embör nokedli nélkül nem sokáig bírja, ehhez meg szuperul passzol, és gyakorlatilag szinte ugyanolyan, mint a hagyományos változat, Apu is tanúsította.:)

Paleolit recept, a zab kompromisszumos alapanyag, tehát olykor nyugodtan ehetünk ilyet is! Nem csak zöldsalátából áll a világ.;)

hozzávalók / 4 adag

A lecsós májhoz

A zablisztes nokedlihez

ajánlat

Jó magyaros, nem egy könnyed kaja. Kiváló fogás nagyevőknek, vendégeknek, és mindenkinek, aki szereti a hasát!

Nyugodtan sózzátok be a májat arra 15 percre, nem fog megkeményedni! Nagymamám és én is tanúsíthatom sokszori elkészítés után.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra (kb. falatnyira), és sózzuk meg. Hagyjuk állni egy tálban, míg megcsináljuk a lecsó-alapot. Ez pont 15 perc, ennyit kell állnia a májnak enyhén sózva, és ennyi kell a zöldségekhez is.
  2. A lecsóhoz vágjuk fel a hagymát félkarikára vagy még kisebbre (ízlés szerint), a paprikát is vékony csíkokra vagy karikákra, a paradicsomot kockára.
  3. A hagymát a felmelegített zsíron, egy nagy serpenyőben/wokban dinszteljük meg, és fonnyasszuk le kicsit (ne nagyon!!). Sózzuk-borsozzuk!
  4. Ha kezd puhulni-sülni, dobjuk rá a paprikát, majd legutoljára a paradicsomot. Azért kell utolsónak a paradicsomot beletenni, mert annak kell a legkevesebb idő a fonnyadáshoz, az a legvizesebb.
  5. Ha kész a lecsóalap, öntsük bele a májat is!
  6. Addig forgatjuk-kavarjuk közepes-nagy lángon, míg szépen át nem sül a máj. Ez kb. 10-15 perc lesz. Nem szabad párolni, de ne is égessük le.:)
  7. A galuskához a lisztet keverjük el a tojással, a sóval és annyi vízzel, hogy nyúlós, ruganyos, lágy alaptésztát kapjunk. Enyhén sós, forrásban levő vízbe szaggassuk bele. Ezt lehet késsel is, de legegyszerűbb galuskaszaggatóval.
  8. Főzzük meg őket! Akkor van kész, ha szépen feljöttek a víz tetejére, és 1-2 perce már ott úszkálnak. Szűrjük le, tálaljuk lehetőleg frissen!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 966
elküldve: 5
receptkönyvben: 112
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós csirkemáj zablisztes nokedlivel, lecsós máj reform nokedlivel, lecsós csirkemáj nokedlivel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bévi48
mamuka / Bévi48 Mon, 2014-02-03 16:10

Akkor ezek szerint a zabpehelyliszt alkalmazható a paleo étkezésben? Máshol azt olvastam,hogy nem. Ha lehet használni,akkor ez sok gondot megoldan

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Mon, 2014-02-03 22:26

Sajnos már nem minősül paleónak. De szerintem ez elég bigott nézet. Amikor én elkezdtem paleózni (1-1,5 éve), akkor még kompromisszumnak minősült, azaz esetenként lehetett fogyasztani; például heti egyszer egy ilyen nokedlit simán meg lehetett enni. Ennek ellenére én fogyasztom. Nem minden nap, de heti egyszer nyugalommal megeszem valamibe. Jó szénhidrát, kemény edzésekhez ad erőt, semmi szín alatt nem hagynám el. Sok süteménybe, palacsintába, lepénybe szuper alapanyag, és gluténmentes. :)

Bévi48
mamuka / Bévi48 Tue, 2014-02-04 09:47

Köszönöm a válaszodat,sokat segítettél vele más problémák megoldásában is, pl. sűrítés,panírozás.....Természetesen nem napi szinten.

Mezsoan
Mezsoan Sat, 2013-05-18 14:39

Kedves Sütőtök! :) Most főztem meg, nagyon ízlett! Köszi a receptet!

Figura57
Figura57 Fri, 2013-05-03 06:27

Gratulálok az egész " családfának " ! Erről a finom ételről csak egy reklám szlogen jut eszembe: Mindent visz! Köszönöm.

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sat, 2013-05-18 17:41

Hát ennek én meg nagyon-nagyon örülök és köszönjük családfástul! :) Egészségetekre, a szó szoros értelmében!

701
csirkemáj 1 kg
fehér hagyma 3 nagy fej
kápia paprika 3 közepes db
paradicsom 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
libazsír 1 ek
zabliszt 25 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
1 kk
víz 1.5 dl