r
Nosalty Logó

Csirkemáj karamellizált hagymával, rukkolás krumplival

NS
Csirkemáj karamellizált hagymával, rukkolás krumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemájhoz

A rucola-krumplipüréhez

A karamellizált hagymához

279
Kalória
16.1g
Fehérje
23.5g
Szénhidrát
14g
Zsír
202.9g
Víz
258.8g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkemájhoz

A rucola-krumplipüréhez

A karamellizált hagymához

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkemájhoz

A rucola-krumplipüréhez

A karamellizált hagymához

Összesen 1122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkemájhoz

A rucola-krumplipüréhez

A karamellizált hagymához

Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2468 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2327.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    811.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10078 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2005 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9870 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    5728 micro
Összesen 1122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

A csirkemájhoz

  1. A krumplit felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, összetörjük és elkeverjük a tesjzínnel, illetve a vajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és reszelünk rá szerecsendiót.
  2. Hozzákeverjük az aprított rucolát is.
  3. Közben a megtiszított csirkemájakat összekeverjük az olívaolajjal, majd meleg serpenyőbe téve 3 perc alatt megpirítjuk. Így a csirkemáj belül szép rózsaszínes lesz, nem lesz túl száraz.
  4. Kivesszük a serpenyőből és megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, illetve tört színes borssal.
  5. A karamellizált hagymához az olívaolajat felmelegítjük egy serpenyőben és hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott hagymákat.
  6. Mikor megdinsztelődött, hozzákeverjük a mézet és megkaramellizáljuk. A végén egy kis kanál balzsamecetet is adhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p

Mikor a Szakácsok könyve csirkemája és Chili&Vanilia krumplipüréje találkoznak a konyhámban. Teljes átszabással. Fúziósnak nem mondanám, de talán ez a címke illik rá leginkább.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek