r
Nosalty Logó

Csirkefalatok Budapest módra

Ligeti Károly
Csirkefalatok Budapest módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

298
Kalória
38.1g
Fehérje
14.6g
Szénhidrát
9.7g
Zsír
307.1g
Víz
347.8g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1792 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    307.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2749 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    891 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    3380 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1842.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16754 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3320 micro
  • Kolin:
    1563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16496 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    2867 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    8240 micro
Összesen 1792 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    230 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A csirkehúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 1 ek zsíron megpirítjuk, majd félre tesszük.
  2. A maradék zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
  3. Ezután rádobjuk a felaprított bacont, a felszeletelt gombát és zöldborsót. Megszórjuk ételízesítővel, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 10 percet pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
  4. Hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, végül a kockára vágott májat.
  5. Ha szükséges, még sózzuk, és fedő alatt a máj kifehéredéséig pároljuk. A májnak nem kell sok, hamar megfő, és nyugodtan sózzuk meg, finomabb ha sóval együtt fő, nem fog megkeményedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p

Ha valamit Budapest módra készítünk nem hiányozhat belőle a gomba, zöldborsó és libamáj. A klasszikus Budapest bélszín alapján készült étel cseppet pénztárca kímélőbb, könnyedebb nyári ebéd vagy vacsora is lehet.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek