Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb tejszínes-borsós raguval

Csirkecomb tejszínes-borsós raguval
Csirkecomb tejszínes-borsós raguval
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen isteni! :-)

hozzávalók / 4 adag

  • 8 csirkecomb
  • 20 dkg bacon
  • bors
  • majoránna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5-6 szál újhagyma
  • 4 dl húsleves (lehet kockából)
  • 25 dkg zöldborsó
  • 4 dl főzőtejszín
  • olívaolaj
  • liszt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon megpirítjuk a szeletelt bacont, majd kiszedjük, és félrerakjuk.
  2. A combokat megtisztítjuk, lebőrözzük, sózzuk, borsozzuk, és a bacon szalonna és olívaolaj keverékén jól elősütjük.
  3. A fokhagymákat felaprítjuk, az újhagymákat felkarikázzuk, és rászórjuk a combokra.
  4. Felöntjük a húslével, és puhára főzzük a húst (ha a hús még nem puhult meg, de elfőtte a levét, akkor pótolhatjuk vízzel).
  5. Mikor már majdnem kész a hús, hozzáadjuk a borsót, és tovább főzzük.
  6. A tejszínt elkeverjük egy csapott ek liszttel, és ráöntjük a húsra, megszórjuk majoránnával, rádobjuk a bacon csíkokat, és megvárjuk, míg egyet rottyan a tejszín.
  7. Rizzsel vagy újkrumplival tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 469
elküldve: 6
receptkönyvben: 142
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkecomb tejszínes-baconös-borsós raguval, borsós ragus csirkecomb, tejszínes-borsós csirkecomb

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dezsofiam
Dezsofiam Thu, 2014-02-20 06:35

Kedves Alkonyat!
Legkozelebb kerlek a gyengebbek kedveert (mint en is) ird oda, hogy PICI SOT! hasznaljunk, mert a bacon amugy is jo sos. ;D
No de sebaj! Amugy igen finom lett.
Annyit valtoztattam, hogy a tejszint (annak hianyaban) tejfollel helyettesitettem es egy pici torottpaprikaval is megszortam.
Koszonom a receptet.

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2014-02-20 19:19

Kedves Dezsofiam!
Elnézést, hogy nem írtam, hogy óvatosan sózni. :-)
Azért örülök, hogy a só ellenére, is ízlett. Biztos nem rontotta el a tejföl sem. Imádom a tejfölös, ételeket!
Köszönöm a visszajelzést!
Jó főzőcskézést.
Üdv: Alkonyat