r
Nosalty Logó

Csirkecomb székely módra

Glaser
Csirkecomb székely módra
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

815
Kalória
30.5g
Fehérje
46.9g
Szénhidrát
56.8g
Zsír
435.7g
Víz
184.7g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
12g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    435.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    871.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük.
  2. A csirkecombokat megmossuk, száritjuk, kicsontozzuk, megsózzuk, majd a felforrósított olajban erős lángon megpirítjuk, és félretesszük.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
  4. A burgonyát meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, és hagyjuk hűlni. Hozzákeverünk 50 ml tejszínt, sót, szerecsendiót, és egy vajjal kikent fedeles tűzálló tálba simítjuk.
  5. Betakarjuk a hagyma felével, rászorjuk a füstölt szalonna felét, majd egymás mellé rátesszük az elősütött csirkecombokat. Erre kerül a maradék hagyma és szalonna.
  6. A maradék tejszínt elkavarjuk az apróra vágott tárkonnyal. Sóval, borssal ízesítük, és rálocsoljuk az ételre.
  7. A tálat lefedve 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, és további 15 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept eredete egy régebbi Erdélyi Konyha Kalendárium. A recept szerint 500 g vöröshagymát kellett volna felhasználnom, de nekünk elegendő volt a 400 g is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...