Nosalty Logó

Csirkecomb mézes-szezámmagos répával és curry-s tócsnival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
AlbiGasztro
Csirkecomb mézes-szezámmagos répával és curry-s tócsnival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirke

Curry-s tócsni

Mézes-szezámmagos répa

Összesen 966 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirke

Curry-s tócsni

Mézes-szezámmagos répa

Összesen 3862 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirke

Curry-s tócsni

Mézes-szezámmagos répa

Összesen 102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9268 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 966 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    181.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5059 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2409 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2488.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4088 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37074 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2832 micro
Összesen 3862 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    401 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Csirke

Curry-s tócsni

Mézes-szezámmagos répa

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkecombokat bőrös felükkel lefelé pirítsuk aranybarnára egy forró serpenyőben, közben sóval, borssal ízesítsük.
  2. Ha szépen megsültek, a másik felüket is pirítsuk meg kicsit, így sütéskor nem fognak kiszáradni. Serpenyővel együtt (ha fém a nyele) tegyük 30 percre 180°c-ra előmelegített sütőbe. Ha a serpenyő nem tehető a sütőbe, fektessük a combokat egy tepsibe, és öntsük rájuk a kisült pecsenyezsírt.
  3. Tegyünk melléjük egy fej hagymát és két egész almát. Fedjük le alufóliával, hogy sülés közben átjárják az ízek. A 30 perc lejárta után vegyük le a fóliát, és csorgassunk a húsokra mézet, befejezésként pedig még 10-15 percig süssük.

Curry-s tócsni

  1. Amíg a hús sül, készítsük elő a tócsnit. A meghámozott krumplikat mossuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. Sózzuk, borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a 2 tojást, a curryt és a lisztet. Alaposan keverjük át, hogy a fűszerekből mindenhová jusson.
  3. Egy serpenyőben forrósítsuk olajat, közben formáljunk maréknyi golyókat a reszelt krumpliból, és a két tenyerünk segítségével nyomjuk laposra. Forgatólapát segítségével mindkét felét süssük aranybarnára.
  4. Édes chiliszósszal tálaljuk.

Mézes-szezámmagos répa

  1. Hámozzuk meg a répákat, és kevés főzővízben főzzük félpuhára.
  2. Mikor elkészülnek, fektessük egy tepsibe, és vágjunk mellé almakockákat. 170°C-os sütőben letakarva süssük 20 percig, majd forgassuk át mézben, és süssük fólia nélkül további 15 percig.
  3. Kb. 5 perccel a sütésidő lejárta előtt szórjuk meg szezámmaggal. Fontos, hogy a legvégén adjuk hozzá, mert különben megéghet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14716
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

AlbiGasztro 8 recept

Egy jól bevált családi receptet fejlesztettünk tovább. Azért szeretjük, mert gyorsan elkészíthető és tetszőlegesen variálható. Sosem tudunk eleget készíteni belőle.

Hozzászólások

Kisscsillagh

Azt a mindenit! Összefutott a nyál a számban már a recept címének elolvasásakor. Ezt tuti elkészítem! Nagyon jól hangzik! Elmentve, jöv? héten ez biztosan elkészül a konyhánkban. Köszi ezt az íncsiklandó receptet! ;)

Törölt felhasználó

Elkészítettem. Szerintem tovább kell sütni vagy grillezni kell, hogy a képen lév? állapotot elérje az ember. Finom az íze. Legközelebb is elképzelhet?, hogy elkészítem.

Hozzávalók

Csirke

Curry-s tócsni

Mézes-szezámmagos répa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.