r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros karaj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mezdi
Mézes-mustáros karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1818 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 455 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4837.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    2184 mg
  • Nátrium
    2024 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1818 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskarajt vékonyan felszeleteljük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd a szeleteket egy tepsibe fektetjük.
  2. A felső oldalát enyhén bekenjük fokhagymakrémmel, mézet csepegtetünk rá, amit szintén elkenünk, majd megszórjuk egy közepes fej felkarikázott lila hagymával.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük alufólia alatt alul-felül sütéses légkeveréssel 50 percig, majd a fóliát levéve 200 fokon további 20 percig, hogy a hagyma és a husik teteje szépen megpiruljon.
  4. A végén még visszatoljuk a sütőbe újra betakarva alufóliával, és további negyed órát sütjük kb. 160 fokon, amitől nagyon omlós lesz a végeredmény.
  5. Magamnak párolt zöldséget, férjecskémnek sárgaborsó-főzeléket kínáltam hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 434
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 41087
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéskarajra kerestem receptet, de semmit nem találtam, ami megfogott volna, így hát kitaláltam egy variációt, ami nagyon finomra sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?