r
Nosalty Logó

Csirág orosz mártással, sonkával, tükörtojással

Mártika és Feri
Csirág orosz mártással, sonkával, tükörtojással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

578
Kalória
13.4g
Fehérje
8.3g
Szénhidrátok
55g
Zsír
153.7g
Víz
235.5g
Koleszterin
1.8g
Rost
5.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    219.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3621.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    2430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    615 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3459 micro
Összesen 2308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított spárgát enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. (max 12. perc)
  2. A majonézt a fehérborecettel, a vodkával és a kemény habbá vert tejszínnel összekeverjük és lehűtjük.
  3. Sült sonkát és tükörtojást (Ham and eggs-et) készítünk: kevés étolajat hevítünk a serpenyőben, beletesszük a házisonkát, egyik oldalát megsütjük, megfordítjuk, majd beleütjük a tojásokat egyenként. A serpenyőt lefedjük és kb. 2 percig sütjük. Készíthetjük a tojást egészen keményre és lágyra is.
  4. Az elkészített spárgát a tükörtojással, sonkával és a mártással kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

A spárgát (asparagus, csirág, nyúlárnyék) már az egyiptomiak ismerték és a termesztéséről a rómaiak is megemlékeznek. A liliomfélék családjába tartozó növénynemzetség termesztéséről a római-pun háborúk óta tudunk. A középkorban Nyugat-Európában is kedvelt növény volt. Amerikában, Ausztráliában a XX. század elejéig csak halványítva termesztették, de fokozatosan áttérnek a zöldspárga fogyasztására. Gyűjtőneve asparagus, nálunk csirágként, nyúlárnyékként is ismert.    

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...