r
Nosalty Logó

Csirág orosz mártással, sonkával, tükörtojással

Mártika és Feri
Csirág orosz mártással, sonkával, tükörtojással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

578
Kalória
13.4g
Fehérje
8.3g
Szénhidrát
55g
Zsír
153.7g
Víz
235.5g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    219.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3621.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    2430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    615 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3459 micro
Összesen 2308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított spárgát enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. (max 12. perc)
  2. A majonézt a fehérborecettel, a vodkával és a kemény habbá vert tejszínnel összekeverjük és lehűtjük.
  3. Sült sonkát és tükörtojást (Ham and eggs-et) készítünk: kevés étolajat hevítünk a serpenyőben, beletesszük a házisonkát, egyik oldalát megsütjük, megfordítjuk, majd beleütjük a tojásokat egyenként. A serpenyőt lefedjük és kb. 2 percig sütjük. Készíthetjük a tojást egészen keményre és lágyra is.
  4. Az elkészített spárgát a tükörtojással, sonkával és a mártással kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

A spárgát (asparagus, csirág, nyúlárnyék) már az egyiptomiak ismerték és a termesztéséről a rómaiak is megemlékeznek. A liliomfélék családjába tartozó növénynemzetség termesztéséről a római-pun háborúk óta tudunk. A középkorban Nyugat-Európában is kedvelt növény volt. Amerikában, Ausztráliában a XX. század elejéig csak halványítva termesztették, de fokozatosan áttérnek a zöldspárga fogyasztására. Gyűjtőneve asparagus, nálunk csirágként, nyúlárnyékként is ismert.    

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek