r
Nosalty Logó

Krelona

NS
Krelona
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

882
Kalória
23.3g
Fehérje
134.1g
Szénhidrát
24.8g
Zsír
28.4g
Víz
32g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 882 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 882 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4281.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    1337 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    1142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    804.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 5286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A tepsibe kb 3 ek olajat teszünk, és a sütőbe toljuk (nekem egy alumínium tepsim van, kerek, de lehet egy 30 cm átmérőjű teflonban is sütni).
  3. A lisztet egy nagy edénybe öntjük, bele a sót ízlés szerint, a szódabikarbónát, majd folyamatos keverés mellett a tejet beledolgozzuk, végül a tojást. Ha az olaj "szaga" érződik, akkor kivesszük a tepsit, és beleöntjük a masszát (kb nokedli sűrűségű.) Az olajnak sisteregnie kell.
  4. Betesszük a sütőbe, és megsütjük. Ha megsült, kivesszük, és a tetejét villával vagy kés fokával kis darabokra szaggatjuk. Nem baj, ha összeragad, az olaj később elintézi. A lényeg, hogy az alján egy kéregnek kell lennie, amit nem tudunk felszaggatni.
  5. 1 dl olajat megforrósítunk, majd a tésztára kanalazzuk, az olajnak megint csak sisteregnie kell! Az egészet jól összevegyítjük, hogy az olaj mindenhova jusson, így még jobban aprítjuk a tésztát.
  6. A serpenyőben, ahol az olajat forrósítottuk, megmelegítjük a tejfölt, majd azt is a tésztára kanalazzuk.
  7. Összevegyítjük és fogyasztjuk.:-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 510 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30

Ez egy albán, roppant gyors kaja, alapvalója mindig van a házban. Ízben hasonlít a magyar sztrapacskára. A gyerekeim sok tejföllel szeretik (2 doboz), férjem (az állandó diéta miatt) kevéssel eszi (1 doboz), de feta sajtot eszeget hozzá.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...