Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős paprika télre

Csípős paprika télre
Csípős paprika télre
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy hallottam, hogy most sok erős paprika termett a kertekben, ezért van lehetőség télre is elrakni pár üveggel belőle. Sőt emésztést serkentő hatása miatt kedvelik, és ma már kutatások bizonyítják, hogy nem alaptalanul, mivel fokozza a nyál és a gyomornedvek elválasztását, melyek az étel lebontását teszik lehetővé...

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Mindenféle húsos, zsíros ételhez kiváló, mivel segíti az emésztést.

Ez a felöntőlé-mennyiség egy 5 literes üveghez elég. Én úgy szoktam, hogy kisebb üvegekbe rakom, és ezekre öntöm a levet, amíg tart. Ha kevés lenne, újból készítek, ha maradna hűtőbe téve eláll. Én több fajta erős paprikát raktam bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan elmossuk. Törlőruhára téve, lefelé fordítva hagyjuk megszáradni. A paprikákat megmossuk alaposan. Üvegekbe rakjuk, lehetőleg szorosan.
  2. Elkészítjük a levet: az 1,7 liter csapvizet a többi hozzávalóval jól elkavarjuk, amíg minden el nem olvad benne. Rászedjük, vagy ráöntjük a paprikákra. Jól lezárjuk a tetejével, és hűvösre visszük. Legalább 2 hetet érleljük, aztán fogyasztható. Mindenki egészségére!!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 215
össznézettség: 33 249
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
712 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes
adag: 3 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

télre erős paprika, csípős paprika ecetesen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angyalka_
angyalka_ Thu, 2017-09-14 13:51

Kedves Iluska! Kipróbáltam a csípős paprika receptet, pont úgy ahogy le van írva.
2 ek só,4 ek cukor,2.5 dl ecet,1.7 l víz?1 kávéskanál borkén,0.5 tk timsó. Sajnálom, de ezt kell írjam, egyszerűen ehetetlen lett számomra. Nagyon kellemetlen szúrós ízt ad a sok borkén, és a timsó, a cukor kevés, mert nagyon savanyó a lé.10 % -os ecetet használtam! Nem kritizálni akarom a recepted, csak megkérdezni, biztos jól van mérve a borkén és a timsó arányok? Ha 30 dkg paprikához 1 kávéskanál borkén kell, akkor 3 kg paprikához 10 kávéskanál borként tegyenek, és 5 teáskanál timsót? Mindkettőből nagyon sok a mennyiség!

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2017-09-15 15:42

Szió!
Nem jól értelmezed a leírást.Attól,hogy megnöveled a paprika mennyiségét,a lét,mindig ugyan úgy kell elkészíteni,függetlenül a mennyiségtől,de ez az 'ajánlat' részben le is van írva.
Én alma paprikát tettem el,még régebben ebben a lében,és nem lett rossz.Sőt,olyan ismerősöm adta a receptet,aki nagy üzemben készíti.Minimum 2 hét érlelési idő szükséges,ha nem érnek össze az ízek,lehetséges kiüt a borkén.
A víz mennyisége 1 liter és még 7 dl.Nem tudom ennyit mértél e......
Ez a lé mennyisége egy 5 literes üvegben elrakott zöldségre elegendő,és hidd el nem sok az egészhez a borkén por,és timsó sem. :-))

89
hegyes erős paprika 30 dkg
2 ek
cukor 4 ek
ecet 2.5 dl
víz 1.7 l
borkén 1 kávéskanál
timsó 0.5 tk
bors 1 kávéskanál
koriandermag 1 kávéskanál