Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kimchi

Kimchi
Kimchi
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy a koreai nagymamák mondanák "Ahány ház, annyi Kimchi..."
Ez a végtelenül egyszerű savanyúság több ponton is eltér a hagyományos verziótól, de ízre és állagra így is isteni lett!
Ha bővebben olvasnál ennek a csípős káposztának a megszületéséről, akkor kattints ide!

hozzávalók / 12 adag

A kimchihez

A pasztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kínai kelt először hosszában félbe, majd negyedekre vágjuk. A csumáját kivágjuk, majd kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. Egy nagy tálba öntjük, besózzuk, jól összeforgatjuk, beledörzsöljük a sót. Ha engedett egy kis levet, jól lenyomkodjuk, lefedjük, és valamilyen nehezéket is teszünk rá. 2 órát pihentetjük.
  3. Közben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk az újhagymát, a jégcsapretket pedig gyufaszál vastagságúra.
  4. Félretesszük a zöldségeket, és elkészítjük a pasztát. Egy tálba nyomjuk a fokhagymákat, belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk a sót és a halszószt, majd elkeverjük. Jöhet a koreai chilipehely is a tálba, majd addig keverjük, míg egy pépes pasztát nem kapunk.
  5. Ha letelt a 2 óra, a kínai kelt jól kinyomkodjuk, lehetőleg minél kevesebb folyadék maradjon benne, majd egy üres tálba rakjuk. Erre szórjuk a felaprított hagymát és retket, majd végül az előzőleg elkészített pasztát.
  6. Gumikesztyűre váltunk, és alaposan összeforgatjuk, beledörzsöljük a zöldségekbe a pasztát.
  7. Egy jól zárható üvegbe halmozzuk a kimchit, jól lenyomkodjuk, feltöltjük egy kevés, előzőleg kinyomkodott sós lével, úgy, hogy az üveg tetején hagyunk 1-2 cm helyet.
  8. Lezárjuk, szobahőmérsékleten pihentetjük legalább 3 napig. Naponta érdemes kinyitni az üveget és lenyomkodni a zöldségeket. Ha letelt a 3 nap, hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 2 570
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Réthly Dávid

Mióta szakács: 2017.03.21.
22 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

keleti savanyúság

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

24
kínai kel 1 db
50 g
újhagyma 4 db
jégcsapretek 0.5 db
fokhagyma 5 gerezd
gyömbér 0.5 ek
cukor 0.5 ek
halszósz 2 ek
chilipehely 3 ek