Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csilis fasírtgolyók grahamkenyérrel készítve

Csilis fasírtgolyók grahamkenyérrel készítve
Csilis fasírtgolyók grahamkenyérrel készítve
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fasírt gyerekkoromat idézi, amikor vasárnaponként anyukám néha fasírtott sütött. Isteni volt, kicsit változtattam a recepten, reformosabb és a csili miatt markánsabb lett, de nekünk nagyon bejött. Utálom, hogyha a fasírtban zsemlecafatokat találok, így a kenyeret is aprítom, nagyon egységes masszát lehet így kapni.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Partyételnek, vacsira, uzsira, de főételnek is kitűnő, mivel csilis, így egy testesebb vörösbort ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba tesszük a darált húst, a 2 egész tojást, a graham-lisztet, sózzuk, borsozzuk.
  2. Hozzáadjuk a 1 ek olajat és a 2 ek graham lisztet, és összedolgozzuk az egészet  villával.
  3. A graham kenyeret vagy előző nap kiszárítjuk, vagy egyszerűen a piritósban világosbarnára pirítjuk, és a hagymavágó géppel (vagy egy klopfolóval) morzsásra aprítjuk, hozzátesszük a többi alapanyaghoz a tálba.
  4. A hagymát reszeljük, lustábbak aprithatják, a meghámozott fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk és nagyon alacsony hőfokon a tűzhelyen olajban megfuttatjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, hogyha világos barna és a csilipaprikát és a pirospaprikat a forró, felhevített olajos hagymához adjuk. FIGYELEM! nem szabad a tűzön hagyni, mert nagyon hamar megég a pirospaprika és keserű lesz.
  5. A hagymás pirospaprikát a masszához adjuk és újra villával átdologozzuk úgy, hogy egységes masszát kapjunk.
  6. Mélyebb lábosban olajat (2 ujjnyi magasat) hevítünk, beledobunk egy kis masszát, ha pezseg és a tetejére jön, akkor mehetenek bele a forró olajba mártott kanállal szaggatott fasírtgolyók vagy roládok. Ha kilógnak az olajból forgatni kell őket!
  7. Aranybarnára sütjük, és krumplipürét ajánlok hozzá, vagy partyételként kihűtve kenyérfalatkák tetejére tűzzük.

Jó étvágyat!


  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 872
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ZsuzsikaDrága

Mióta szakács: 2012.09.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csilis fasírt, graham kenyérből készült fasírt, reform fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1488
darált pulykahús 50 dkg
tojás 2 db
kenyér 3 szelet
graham-liszt 2 evőkanál
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 4 teáskanál
fekete bors 1 késhegynyi
2 tk
chili 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 dl