r
Nosalty Logó

Csikós tokány Barbi konyhájából

Barbi84
Csikós tokány Barbi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1084
Kalória
52.3g
Fehérje
35.8g
Szénhidrát
81.8g
Zsír
453.2g
Víz
215.3g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1084 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    453.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 1084 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    209.1 g

Zsír

  • Összesen
    327.1 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    861 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4692.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    2703 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1812.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    2308 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    7074 micro
Összesen 4337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk. Kevés olajon pirítjuk. Ha zsírosabb a szalonnánk, nem is kell alá olaj.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a 3/4-ig megpirult szalonnához. Dinszteljük, majd jöhet a paradicsom, paprika apróra vágva.
  3. Kevés pirospaprikát rászórunk, és kb. 2 dl vízzel felöntjük le ne égjen.
  4. A disznócombot csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a lecsónkhoz, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük. A legvégén, mikor már puha a hús, belerakjuk a zúzott fokhagymát, a zöldborsót és a kukoricát.
  5. Tejfölös habarást készítünk: 2 ek liszt + 3 dl tejföl. A hőkiegyenlítés miatt kevés pörkölt levet rászedünk, alaposan elkeverjük, így nem lesz csomós a tejfölünk. Újraforrás után kb. 10 perc múlva elzárjuk.
  6. Tésztával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 90 p

Paprika, paradicsom helyett lehet belerakni üveges lecsót is, kb. fél üveggel.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...