Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárnyas-krémleves, avagy a húsleves utóélete

Szárnyas-krémleves, avagy a húsleves utóélete
Szárnyas-krémleves, avagy a húsleves utóélete
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Blogokat olvasva többen említették, hogy sokszor nem tudnak mit kezdeni a húslevesben főtt hús maradékokkal, zöldségekkel. Íme, egy lehetőség: készíthetünk belőle egy tartalmas krémlevest. A húslevesben főtt húsok, zöldségek fogják a krémleves karakterét meghatározni. Sőt, a színét is. A húsleves nálam most pulykacombokból, csirkemájból, szívből, sárgarépából, petrezselyemgyökérből, petrezselyemzöldből, zellerből, hagymából, fokhagymából és zöldborsóból készült. Ez utóbbinak köszönheti kissé zöldes árnyalatát.
Az ötlet valójában úgy született, hogy régi szakácskönyveket olvasgatva számtalan krémlevessel találkoztam a receptek között. Pl.: csirág(spárga)-krémleves, hal-krémleves, gomba-krémleves, szárnyas-krémleves stb. A régi recept szerint a szárnyas-krémleveshez csak a húst használták fel, de én úgy gondoltam, hogy a zöldségek sem fognak ártani a krémleves ízének. Következzék a recept, amelyet anyunak küldök:) (Állítása szerint ez volt élete legjobb krémlevese, pedig készítettem már jó néhányat:).

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

Ízlés szerint pirítóssal, pirított zsemlekockával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt húsról leszedjük a bőrt, a csontokat eltávolítjuk, és kisebb darabokra tépjük.
  2. A húsdarabokat, a főtt zöldségeket 1-2 dl húslevessel és a 2 gerezd zúzott fokhagymával, mixergép segítségével pépesítjük.
  3. A vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.
  4. A rántásra öntjük a húsos pépet, elkeverjük, és felöntjük a maradék húslevessel és kb. 1 liter vízzel.
  5. A levest forrásig főzzük, majd botmixerrel még turmixolunk rajta, hogy selymesebb legyen az állaga.
  6. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt, amellyel még néhány percig főzzük a levest.
  7. 15 perc pihentetés után tálalhatjuk ízlés szerint pirítóssal, pirított zsemlekockával stb.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 080
elküldve: 0
receptkönyvben: 136
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves, krémleves maradék pulykahús-léből

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabriella.e.a
gabriella.e.a Thu, 2012-08-30 18:13

Megcsináltam múlt hétvégén és nagyon-nagyon finom lett. Bár az enyémbe sok husi maradt, amit leturmixoltam mert nem szeretjük igazán a főt húst, úgyhogy picit sűrű lett. Csak csirke főzeléknek hívtuk. Legközelebb lehet két részletben csinálom meg. :) Köszönöm a receptet!

414
tyúk 50 dkg
zöldségkeverék 20 dkg
alaplé 1 l
víz 1 l
főzőtejszín 2 dl
vaj 6 dkg
finomliszt 2 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
toast kenyér 1 szelet