r
Nosalty Logó

Szárnyas-krémleves, avagy a húsleves utóélete

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szárnyas-krémleves, avagy a húsleves utóélete
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 419 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1669 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 56 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 419 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5149.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    3751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1529.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1669 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A főtt húsról leszedjük a bőrt, a csontokat eltávolítjuk, és kisebb darabokra tépjük.
  2. A húsdarabokat, a főtt zöldségeket 1-2 dl húslevessel és a 2 gerezd zúzott fokhagymával, mixergép segítségével pépesítjük.
  3. A vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.
  4. A rántásra öntjük a húsos pépet, elkeverjük, és felöntjük a maradék húslevessel és kb. 1 liter vízzel.
  5. A levest forrásig főzzük, majd botmixerrel még turmixolunk rajta, hogy selymesebb legyen az állaga.
  6. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt, amellyel még néhány percig főzzük a levest.
  7. 15 perc pihentetés után tálalhatjuk ízlés szerint pirítóssal, pirított zsemlekockával stb.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7992
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 14.

Ajánló

Ízlés szerint pirítóssal, pirított zsemlekockával tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Blogokat olvasva többen említették, hogy sokszor nem tudnak mit kezdeni a húslevesben főtt hús maradékokkal, zöldségekkel. Íme, egy lehetőség: készíthetünk belőle egy tartalmas krémlevest. A húslevesben főtt húsok, zöldségek fogják a krémleves karakterét meghatározni. Sőt, a színét is. A húsleves nálam most pulykacombokból, csirkemájból, szívből, sárgarépából, petrezselyemgyökérből, petrezselyemzöldből, zellerből, hagymából, fokhagymából és zöldborsóból készült. Ez utóbbinak köszönheti kissé zöldes árnyalatát. Az ötlet valójában úgy született, hogy régi szakácskönyveket olvasgatva számtalan krémlevessel találkoztam a receptek között. Pl.: csirág(spárga)-krémleves, hal-krémleves, gomba-krémleves, szárnyas-krémleves stb. A régi recept szerint a szárnyas-krémleveshez csak a húst használták fel, de én úgy gondoltam, hogy a zöldségek sem fognak ártani a krémleves ízének. Következzék a recept, amelyet anyunak küldök:) (Állítása szerint ez volt élete legjobb krémlevese, pedig készítettem már jó néhányat:).

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek