Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Crostoli - gluténmentes

Crostoli - gluténmentes
Crostoli - gluténmentes
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A crostoli egy olasz farsangi édesség. A receptet a dr. Schär oldalán találtam, kipróbáltam, és nagyon finom, egyszerű, és gyorsan el is készül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Melegen, hidegen egyaránt finom. Lehet hozzá lekvárt is tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba öntjük, közepére morzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a 1/2 dl fehérbort, majd összegyúrjuk.
  2. Lassan, lassan hozzáadjuk a maradék fehérbort, közben mindig jól összedolgozzuk a tésztá.
  3. Ha még mindig darabos a tészta, nagyon kevés tejet adunk hozzá, épp annyit, hogy a tésztát össze tudjuk jól gyúrni (nem mindig szükséges), ne legyen lágy!
  4. Sütőpapíron kisodorjuk (én háromszorra sodrom ki) kb. 2 mm vékonyságúra, majd 3 cm széles részekre vágjuk derelyevágóval (vagy késsel).
  5. Forró olajban aranybarnára sütjük mindkét felét, szalvétával felitatjuk az olajat, legvégén porcukorral meghintjük. jó étvágyat!

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 719
elküldve: 3
receptkönyvben: 117
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi édesség, crostoli, chiacchere

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cafika
Cafika / cafika Sun, 2011-02-20 00:03

szia Maria,
igen,szinte ungyanaz. az eredeti crostoli-ba, mint a forgàcsfànkba is kell tojàssàrgàja, mìg ebbe a glutènmenes vàltozatba nem kell. ìzre nagyon hasonlìt a forgàcsfànkra, csak egy picit vastagabb.remélem mint èn is, a tòbbi LèK-ek is òrùlnek a ennek a receptnek ;)
ùdv. Cafika

900
gluténmentes lisztkeverék 400 g
disznózsír 60 g
1 csipet
cukor 1 ek
fehérbor 1 dl
tej 0.5 dl
napraforgó olaj 2 dl
porcukor 1 ek