r
Nosalty Logó

Tekert berliner fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Tekert berliner fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3197.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 3069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha robotgéppel dolgozunk, az összes anyagot, ami a tésztához kell egybeöntjük. Kivéve a kevés tejes cukrot, azt az élesztővel felfuttatjuk, és úgy tesszük a dagasztótálba. Alaposan dagasszuk ki a tésztát, hogy szép homogén és sima felületű legyen.
  2. Fóliával letakarva kelesszük a duplájára kb. 40 perc alatt. Azután kimérjük 6,5 dkg-os gombócokra. Enyhén olajozott felületen lapítsuk el a gombócokat, és szorosan tekerjük fel úgy, hogy a hajtást mindig lenyomjuk. Kicsit hengergessük meg kb. 10 cm-esre és tegyük félre, amíg többit is megformáljuk.
  3. Így az elsőknek van idejük pihenni pár percet és könnyebb lesz tovább alakítani. Érdemes megolajozni a deszkát, úgy könnyebb slejfolni, gömbölyíteni. Az elsőt sodorjuk 40-50 cm hosszúságúra, majd a következő kettőt is. A formázáshoz hajtsuk át az egyik szárat úgy, hogy az alsó fele egy hurok legyen. Az egyik szárat kezdjük el a hurok köré tekerni, amíg tart.
  4. Ugyanígy vezessük az ellentétes oldalon is, és a két tészta szembetalálkozásánál összenyomjuk szorosan és átfordítva megigazítjuk. Ha megvan mind a 12 db, helyezzük egymástól távol őket, hogy legyen helyük megkelni 40 percig.
  5. Öntsünk 7 dl olajat egy sütőedénybe és hevítsük fel 150 fokra. Ha van konyhai hőmérőnk, akkor a 150-160 fok az ideális a fánkhoz. Óvatosan úgy tegyük őket az olajba, hogy a tetejük legyen alul. Lefedjük. 2 perc sütés után levesszük a fedőt, forgassuk át és a másik oldalukat is süssük 1-2 perc alatt aranybarnára.
  6. A lényeg, hogy lassan süssük, nehogy nyers maradjon. Végül cukrot és fahéjat összekeverünk és egyesével megforgatjuk benne a fánkokat.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3540
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 17.

Ajánló

Minden alapanyagnak frissnek és szoba-hőmérsékletűnek kell lennie. Ez különösen fontos, ha a tejet, tojást és a vajat nézzük. Ha foszlós, szálas, levegős kelt tésztát szeretnénk készíteni, akkor a levegő hőmérsékletére is nagyon figyeljünk oda.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tekert berliner fánk
Zsuzsamama56 321 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek