r
Nosalty Logó

Almás-mazsolás fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Halfilé
Almás-mazsolás fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3669 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 917 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    254.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 3669 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük fel a tejet. Szitáljuk a lisztet nagy tálba, nyomjunk a közepébe mélyedést, és morzsoljuk bele az élesztőt. Adjunk hozzá 1 teáskanál cukrot és a langyos tej felét, majd keverjük össze a tálban lévő liszttel egy kissé, és hintsünk rá lisztet. Takarjuk le a tálat, és kelesszük kb. 10 percig meleg helyen, amíg a felszíne megrepedezik.
  2. Olvasszuk fel a margarint, keverjük a maradék tejhez, majd hűtsük langyosra. A maradék cukrot, a tojást és a langyos folyadékot apránként adjuk a tésztához, és dolgozzuk bele a gépi habverő dagasztókarjával. Közben szórjunk bele egy csipet sót. Konyharuhával letakarva kelesszük duplájára. (Kb. 1 óra)
  3. Áztassuk be a mazsolát. Hámozzuk meg az almát, vájjuk ki a magházát, és vágjuk apró kockára. Gyúrjuk át a tésztát, és adjuk hozzá a gyümölcsöket. Kelesszük további 15 percig.
  4. Forrósítsuk fel az olajat, és két evőkanál segítségével szaggassunk apró fánkokat. Süssük kb. 4 percig, amíg aranybarna nem lesz. Amikor kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 971
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-mazsolás fánk
Halfilé 12 recept

Kedvenc receptkönyvemből származik a recept. Most készítettem először, de nem utoljára.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk