Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós rozsos lepénykenyér

Csicseriborsós rozsos lepénykenyér
Csicseriborsós rozsos lepénykenyér
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeim jöttek és a mártogatósokhoz sütöttem ilyen kis lepényeket.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót - a csicseriborsó kivételével - késes robotgépben összegyúrunk. Legvégén tesszük hozzá a csicseriborsót, hogy egyben, vagy nagyobb darabokban maradjon.
  2. A tésztát kelesztőtálba tesszük egy órára kelni.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 12 egyenlő részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  4. A tetejét megkenjük olívaolajjal, ujjunkkal mélyedéseket nyomunk bele.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10-12 perc alatt világosra sütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rozslisztes-csicseris lepényke, csicseris-rozsos lepénykenyér öregtésztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

177
kenyérliszt BL80 25 dkg
rozsliszt 10 dkg
öregtészta 13 dkg
víz 2 dl
friss élesztő 1.5 dkg
1 teáskanál
olívaolaj 4 ek
római kömény 1 teáskanál
koriander 2 teáskanál
chilipehely 1 csipet
csicseriborsó 8 dkg