r
Nosalty Logó

Csicseriborsós rozsos lepénykenyér

Évi néni
Csicseriborsós rozsos lepénykenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

178
Kalória
5.5g
Fehérje
30.9g
Szénhidrát
3.6g
Zsír
22.4g
Víz
-
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
869.6mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3690.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    2366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    370.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 2147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót - a csicseriborsó kivételével - késes robotgépben összegyúrunk. Legvégén tesszük hozzá a csicseriborsót, hogy egyben, vagy nagyobb darabokban maradjon.
  2. A tésztát kelesztőtálba tesszük egy órára kelni.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 12 egyenlő részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  4. A tetejét megkenjük olívaolajjal, ujjunkkal mélyedéseket nyomunk bele.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10-12 perc alatt világosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40

Vendégeim jöttek és a mártogatósokhoz sütöttem ilyen kis lepényeket.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...