Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Perzsiai serpenyős kebab

Perzsiai serpenyős kebab
Perzsiai serpenyős kebab
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sziasztok ! :)
A mai nap hoztam nektek egy kis finomságot. Ez a Kebab Mahitabei magyarul serpenyős kebab. A kebabot általában egy speciális nyársra felrakva szokták tűzre rakni, sokan nem tudják, de otthoni környezetben, serpenyőben is elkészíthető, méghozzá gyorsan és egyszerűen. Húsimádó vagyok, így ez a recept a kedvenceim közé tartozik, mert a bárány és a borjú darált húst keverjük össze. A sütési folyamat folyamatos odafigyelést igényel, mert nem száradhat ki teljesen a hús. A tálalási mód változatos. Én a képen látható módon fogyasztottam, rizsával, sajttal, fokhagymával, de lehet salátával, joghurttal, sült krumplival, akár kenyérrel is enni, amihez kedvetek van.:)
Sok sikert az elkészítéséhez. Jó étvágyat ! :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ebédnél főételképpen. Vagy egy kiadós vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 db vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra, és néhány gerezd fokhagymát (kb. 4-5) is vágjunk apróra.
  2. Majd a húst és a hagymákat öntsük egy nagy tálba. Sózzuk, borsozzuk (mindegy, hogy fekete őrölt vagy fehér őrölt, amelyiket jobban szeretjük, azt használjuk).
  3. Adjunk hozzá 2 teáskanálnyi kurkumát és 1 teáskanálnyi ötfűszerkeveréket vagy hétfűszerkeveréket.
  4. Ezután jól keverjük meg, dolgozzuk össze a húst és a fűszereket.
  5. Ajánlatos 1 éjszakára pihenni hagyni a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha nincs erre idő, akkor minél tovább hagyjuk pihenni, hogy elérjük a várva várt ízt.
  6. Egy nagy serpenyőt egy ecset segítségével olajjal kikenünk (olívaolajat használtam).
  7. Majd a húsnak kb. a felét kisimítjuk a tepsiben. Lehet vastagabbra, akkor több husit dolgozunk el a tepsiben (akár az egészet is belerakhatjuk, és egy körben készítjük el, a sütési ideje azonban hosszabb lesz), de ha nem szeretnénk vastagon, akkor lehet vékony rétegben is szétsimítani, vagyis kevés husit használni, kb. a felét (ahogy én is), így viszont két körben kell elkészíteni.
  8. Ha megvagyunk fedjük le, és közepes hőfokon süssük. 4-6 perc elteltével emeljük fel a fedőt, és osszuk fel 4 vagy 6 részre. Érezni lehet majd, hogy a hús kezd "megmerevedni".
  9. Tegyük vissza rá a fedőt, s hagyjuk még kb. 15 percig a tűzhelyen. Ha közben túl sok levet eresztene, és kicsöpög, akkor a fedő és a serpenyő közé rakjunk egy fakanalat (hogy ne legyen akkora hő ott bent), de akár levehetjük a fedőt is, ha nagyon vizes.
  10. Kb. 15 perc leteltével (+/- néhány perc) így kell kinéznie a húsnak. Láthatóan már nincs annyi víz alatta.
  11. Majd fogunk egy spatulát, és megfordítjuk, hogy a másik oldala is szépen megsüljön, fedőre már nem lesz szükségünk. Kb. 10 percet (+/- néhány perc) kell még a tűzhelyen hagyni. Figyeljünk, nehogy odaégjen, vagy teljesen kiszikkadjon.
  12. A végén tálalhatjuk, nekünk tetsző módon. Köretet ne felejtsünk el készíteni mellé:).
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 103
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fűszer Konyha

Mióta szakács: 2017.10.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kebab mahitabei, Serpenyős Kebab

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

347
bárányhús 0.5 kg
borjúhús 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kurkuma 2 teáskanál
arab hétfűszerkeverék 15 csipet
olívaolaj 1 ek