r
Nosalty Logó

Csevap tál egyszerűen

Kornél
Csevap tál egyszerűen
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

1885
Kalória
42g
Fehérje
65.4g
Szénhidrát
165g
Zsír
528g
Víz
116g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Összesen 1885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Összesen 9432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    528 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 1885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    209.9 g

Zsír

  • Összesen
    825.2 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    250 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5656.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2492 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    2639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1535 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    468 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    916 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    951 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    5268 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4306 micro
Összesen 9432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    252 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

A csevaphoz

  1. A darált húst dolgozzuk össze 1 tojással, valamint sózzuk, borsozzuk. Formázzunk belőle kis kolbászkákat, és sütésig tegyük kiolajozott tálcára.
  2. Készítsük el a salátának valót és az önteteket: a jégsalátát vágjuk tetszés szerint darabokra vagy csíkokra, a paradicsomot gerezdekre, a lilahagymátés a petrezselymet finomra. Tegyük mindegyiket külön edényben félre.
  3. Az öntetekhez a joghurtot és a tejfölt egy keverőtálban keverjük jól össze, sózzuk, borsozzuk, majd osszuk két részre egy másik edény felhasználásával. A csípős öntethez adjunk a keverékhez erős paprikakrémet és darált chilit, jól keverjük el, és tegyük félre. A másik öntethez zúzott fokhagymát és finomra vágott friss kaprot keverünk, majd azt is tegyük félre.
  4. Nagyobb serpenyőben hevítsünk kevés zsiradékot, majd süssük aranybarnára a kolbászkákat. Eközben egy másik edényben süssük a hasábburgonyát is.
  5. Tálaláskor minden összetevőt külön tálontegyük az asztalra, válasszák ki vendégeink saját összeállításukat, és a kedvükre valóöntetet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Ez a csevap vagy (cevapcica) legegyszerűbb elkészítési módja. Igazság szerint háromféle hús (birka, marha, sertés) keverékéből készül, és nem salátát meg hasábburgonyát, hanem ajvárt, mustárt és ezüsthagyma kockákat kínálnak mellé, továbbá nem gázon serpenyőben, hanem faszenes grillen sütik. Ez egy kicsivel gyerekbarátibb verzió, az összeállítás pedig így is rendben van. Egy próbát feltétlenül megér...:)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.