Csevap tál egyszerűen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A csevaphoz
-
120g sertésdagadó563 kcal
-
80g marhanyak102 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A salátához
-
80g paradicsom14 kcal
-
36g lilahagyma13 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
80g jégsaláta11 kcal
Az öntetekhez
A burgonyához
-
200g hasábburgonya294 kcal
A sütéshez
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1885
Kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A csevaphoz
-
600g sertésdagadó2814 kcal
-
400g marhanyak512 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A salátához
-
400g paradicsom72 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
400g jégsaláta53 kcal
Az öntetekhez
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g joghurt122 kcal
A burgonyához
-
1000g hasábburgonya1470 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
9432
Kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A csevaphoz
-
14.7g sertésdagadó69 kcal
-
9.8g marhanyak13 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A salátához
-
9.8g paradicsom2 kcal
-
4.4g lilahagyma2 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
9.8g jégsaláta1 kcal
Az öntetekhez
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4.4g kapor2 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
4.9g joghurt3 kcal
A burgonyához
-
24.4g hasábburgonya36 kcal
A sütéshez
-
10.4g napraforgó olaj92 kcal
Összesen
232
Kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 165 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1131.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 528 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 183 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 1054 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 861 micro
Összesen
1885
Kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 209.9 g
Zsír
-
Összesen 825.2 g
-
Telített zsírsav 200 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 250 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 162 g
-
Koleszterin 580 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5656.5 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1205 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 554 mg
-
Foszfor 2492 mg
-
Nátrium 1207 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 327.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2639.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1535 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 181 mg
-
C vitamin: 468 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 916 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 951 micro
-
Kolin: 567 mg
-
Retinol - A vitamin: 381 micro
-
α-karotin 419 micro
-
β-karotin 5268 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 4306 micro
Összesen
9432
Kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 252 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
232
Kcal
Hozzávalók
A csevaphoz
-
60 dkg sertésdagadó
-
40 dkg marhanyak
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
A salátához
-
4 db paradicsom
-
2 db lilahagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db jégsaláta
Az öntetekhez
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál csípős paprikakrém
A burgonyához
A sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A csevaphoz
- A darált húst dolgozzuk össze 1 tojással, valamint sózzuk, borsozzuk. Formázzunk belőle kis kolbászkákat, és sütésig tegyük kiolajozott tálcára.
- Készítsük el a salátának valót és az önteteket: a jégsalátát vágjuk tetszés szerint darabokra vagy csíkokra, a paradicsomot gerezdekre, a lilahagymátés a petrezselymet finomra. Tegyük mindegyiket külön edényben félre.
- Az öntetekhez a joghurtot és a tejfölt egy keverőtálban keverjük jól össze, sózzuk, borsozzuk, majd osszuk két részre egy másik edény felhasználásával. A csípős öntethez adjunk a keverékhez erős paprikakrémet és darált chilit, jól keverjük el, és tegyük félre. A másik öntethez zúzott fokhagymát és finomra vágott friss kaprot keverünk, majd azt is tegyük félre.
- Nagyobb serpenyőben hevítsünk kevés zsiradékot, majd süssük aranybarnára a kolbászkákat. Eközben egy másik edényben süssük a hasábburgonyát is.
- Tálaláskor minden összetevőt külön tálontegyük az asztalra, válasszák ki vendégeink saját összeállításukat, és a kedvükre valóöntetet.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 187
- Össznézettség: 44968
- Feltöltés dátuma: 2012. május 21.
Ajánló
Legjobb a nyári szezonban, faszenes grillen készíteni. Ezesetben ne feledkezzünk el azonban sütés közben olajjal kenegetni a kolbászkákat, egyrészt a parázsra lecsöppenő olaj füstje remek aromát kölcsönöz, másrészt védi őket a kiszáradástól.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Kornél
167 recept
Ez a csevap vagy (cevapcica) legegyszerűbb elkészítési módja. Igazság szerint háromféle hús (birka, marha, sertés) keverékéből készül, és nem salátát meg hasábburgonyát, hanem ajvárt, mustárt és ezüsthagyma kockákat kínálnak mellé, továbbá nem gázon serpenyőben, hanem faszenes grillen sütik. Ez egy kicsivel gyerekbarátibb verzió, az összeállítás pedig így is rendben van. Egy próbát feltétlenül megér...:)
Hozzászólások (5)
A sztory-nál, inkább a miccs van leírva. Az meg másképpen készül.
A storynál a csevap van leírva, legalábbis ahogy Horvátországban készítik. A "miccs" eleve Erdélyb?l származik, ahol sem ajvárt, sem pedig ezüsthagymát nem adnak hozzá. Szép is lenne a Kárpátok hegyeiben term? padlizsán, hagyma meg paprika... Ha csak fikázni szeretnél, nem muszály postolnod.
A miccs román készítmény, az erdélyi konyha csak örökölte. A Kárpátok hegyeiben is megterem amiket oda írogattál. Például az én kiskertemben is, mikor áprilisban még hó is szokott lenni.
Az komoly lehet... Mediterrán éghajlatot igényl? növények a havas kiskertben... bravo, csak így tovább!
Sajnos, már változott az éghajlat is. Lassan a sz?l? is be fog érni.
Szerintem megpróbálhatod lassan a banánt is...
Tényleg megterem a padlizsán is Erdélyben, a zakuszkának például ez az alapja. Az ajvár a szerb és a vajdasági konyhára jellemz?, Horvátország elég közel van hozzájuk ahhoz, hogy ?k is egyék. Nem kéne összeveszni egy komment miatt. A muszáj pedig pontos jé (bocs, de erre allergiás vagyok). A recept egyébként nagyon tetszik, a birka nem mindenkinek elérhet? (nekem sem), de ez a verzió jól kiküszöböli. Ha meg nem lenne benne egy tojás sem, nem tartaná össze, mert sem a marha-, sem pedig a sertéshús nem olyan állagú, hogy összefogja. Mondjuk a csíp?s paprikát én nem tartom gyerekbarátnak, az ajvár inkább az, hiszen az nem er?s.
Szia Kornel, szuper! Es a grillezett pitaval tunkolni kozben az ontetekbe... Kuld feny post?
Köszi, ari vagy! :D
Az eredeti csevapba sehol nem tesznek tojást, ami tojást tartalmaz az már nem érdemli azt a nevet...
En ezt tenyleg nem ertem. Itt mindenki joindulatbol megosztja masokkal a sajat jolbevalt kis receptjet. Nevet ad neki, mert hogy muszaly. Nem irhatja hogy ize izevel. Viszont ketfele ember keresgel ezen az oldalon. Az egyik keres valami finomat, esetleg különlegeset, masok altal bevaltat. A masik meg itt eli ki a fusztraltsagat, lesi a cimeket, a hozzavalokat, hogy mibe lehet belekötni. Egyaltalan miert kell ezeket a recepteket kritizalni??? Ez a recept aze, aki ide feltette. Ezt ö igy kesziti, tehat igy jo ahogy van. Es nincs DE....
Kedves Gabicika, Köszi az észrevételed! Tökéletesen látod a helyzetet, a legtöbb fikázó egyetlen receptet sem képes felrakni, de mindenbe bele tud kotnyeleskedni, vagy éppen köpködni... ?szintén szólva azt kell mondjam, hogy nekik kell önmagukkal együtt élniük hála Istennek, az idekapart három mondatocskájukat pedig az ember nemigen veszi figyelembe már csak azért sem, mert ezek mind kipróbált, és bevált receptek, amiket már sokan kóstoltak, és van megfelel? referencia. Itt szeretnék reagálni a fikázós stewo észrevételére is a tojással kapcsolatban, hogy darált hús köt?anyag nélkül nemigen formázható, és nem áll össze. Ezért szokás a kolbászhúst pl. bélbe tölteni, mert különben szétesne. De biztos létezik egy varázsige, amit?l magától összeáll, csak nekem még nem árulta el senki...:D
Akkor nyilván az a sok száz konyha, ahol az eredeti csevapcsicsit rendszeresen készítették, varázslattal dolgozott. Jó a recepted, csak sajnos ez egy finom fasírt, nem az, aminek te elnevezted. Szerintem hasznos, ha beírják a kommentek közé, hogy nem ez az igazi recept, mert például én is kerestem, olyanoknak szeretném megcsinálni, akik rendszeresen eszik az eredetit, nem szeretnék felsülni. Lehet máshogy is elnevezni, itt is van olyan is, hogy Hamis csevapcsicsa. Így mindjárt nem félrevezet?. És nem kell megsért?dni a kritikán, szerintem senki nem rossz szándékból írta.
kedves Salumeria. erdelyben hallottam, hogy ezt a receptet valoban tojas nelkül keszitik. de kit erdekel? ez itt Kornel receptje, az ö hazabol, az altala kiprobalt es bevalt hozzavalokkal. a labrador is fekete volt eredetileg, megis van mar annyi fele szinben, es ki melyiket kedveli, olyat valaszt. na szerintem a recept is ilyen. na es a töltöttkaposzta? abbol is van ezer fele variacio. megis mindet töltöttkaposztanak hivjak. na es a szilva? en pl tegnap nagy kerek formajut vettem. anyukam kertjeben meg apro hosszukas terem. akkor valamelyik nem is szilva??? dehogynem! ezt kellene itt minden kedves hozzaszolonak megertenie. de gondolom ezzel te is egyet ertessz.