r
Nosalty Logó

Csevap tál egyszerűen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Csevap tál egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Összesen 1885 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Összesen 9432 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Összesen 232 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    528 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 1885 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    209.9 g

Zsír

  • Összesen
    825.2 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    250 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5656.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2492 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1535 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    468 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    916 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    951 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    5268 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4306 micro
Összesen 9432 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    252 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Elkészítés

A csevaphoz

  1. A darált húst dolgozzuk össze 1 tojással, valamint sózzuk, borsozzuk. Formázzunk belőle kis kolbászkákat, és sütésig tegyük kiolajozott tálcára.
  2. Készítsük el a salátának valót és az önteteket: a jégsalátát vágjuk tetszés szerint darabokra vagy csíkokra, a paradicsomot gerezdekre, a lilahagymátés a petrezselymet finomra. Tegyük mindegyiket külön edényben félre.
  3. Az öntetekhez a joghurtot és a tejfölt egy keverőtálban keverjük jól össze, sózzuk, borsozzuk, majd osszuk két részre egy másik edény felhasználásával. A csípős öntethez adjunk a keverékhez erős paprikakrémet és darált chilit, jól keverjük el, és tegyük félre. A másik öntethez zúzott fokhagymát és finomra vágott friss kaprot keverünk, majd azt is tegyük félre.
  4. Nagyobb serpenyőben hevítsünk kevés zsiradékot, majd süssük aranybarnára a kolbászkákat. Eközben egy másik edényben süssük a hasábburgonyát is.
  5. Tálaláskor minden összetevőt külön tálontegyük az asztalra, válasszák ki vendégeink saját összeállításukat, és a kedvükre valóöntetet.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 187
  • Össznézettség: 44968
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Ajánló

Legjobb a nyári szezonban, faszenes grillen készíteni. Ezesetben ne feledkezzünk el azonban sütés közben olajjal kenegetni a kolbászkákat, egyrészt a parázsra lecsöppenő olaj füstje remek aromát kölcsönöz, másrészt védi őket a kiszáradástól.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csevap tál egyszerűen
Kornél 167 recept

Ez a csevap vagy (cevapcica) legegyszerűbb elkészítési módja. Igazság szerint háromféle hús (birka, marha, sertés) keverékéből készül, és nem salátát meg hasábburgonyát, hanem ajvárt, mustárt és ezüsthagyma kockákat kínálnak mellé, továbbá nem gázon serpenyőben, hanem faszenes grillen sütik. Ez egy kicsivel gyerekbarátibb verzió, az összeállítás pedig így is rendben van. Egy próbát feltétlenül megér...:)

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

A sztory-nál, inkább a miccs van leírva. Az meg másképpen készül.

Kornél

A storynál a csevap van leírva, legalábbis ahogy Horvátországban készítik. A "miccs" eleve Erdélyb?l származik, ahol sem ajvárt, sem pedig ezüsthagymát nem adnak hozzá. Szép is lenne a Kárpátok hegyeiben term? padlizsán, hagyma meg paprika... Ha csak fikázni szeretnél, nem muszály postolnod.

Törölt felhasználó

A miccs román készítmény, az erdélyi konyha csak örökölte. A Kárpátok hegyeiben is megterem amiket oda írogattál. Például az én kiskertemben is, mikor áprilisban még hó is szokott lenni.

Kornél

Az komoly lehet... Mediterrán éghajlatot igényl? növények a havas kiskertben... bravo, csak így tovább!

Törölt felhasználó

Sajnos, már változott az éghajlat is. Lassan a sz?l? is be fog érni.

Kornél

Szerintem megpróbálhatod lassan a banánt is...

Hagymafaló

Tényleg megterem a padlizsán is Erdélyben, a zakuszkának például ez az alapja. Az ajvár a szerb és a vajdasági konyhára jellemz?, Horvátország elég közel van hozzájuk ahhoz, hogy ?k is egyék. Nem kéne összeveszni egy komment miatt. A muszáj pedig pontos jé (bocs, de erre allergiás vagyok). A recept egyébként nagyon tetszik, a birka nem mindenkinek elérhet? (nekem sem), de ez a verzió jól kiküszöböli. Ha meg nem lenne benne egy tojás sem, nem tartaná össze, mert sem a marha-, sem pedig a sertéshús nem olyan állagú, hogy összefogja. Mondjuk a csíp?s paprikát én nem tartom gyerekbarátnak, az ajvár inkább az, hiszen az nem er?s.

Oli(E)va

Szia Kornel, szuper! Es a grillezett pitaval tunkolni kozben az ontetekbe... Kuld feny post?

Kornél

Köszi, ari vagy! :D

Törölt felhasználó

Az eredeti csevapba sehol nem tesznek tojást, ami tojást tartalmaz az már nem érdemli azt a nevet...

Törölt felhasználó

En ezt tenyleg nem ertem. Itt mindenki joindulatbol megosztja masokkal a sajat jolbevalt kis receptjet. Nevet ad neki, mert hogy muszaly. Nem irhatja hogy ize izevel. Viszont ketfele ember keresgel ezen az oldalon. Az egyik keres valami finomat, esetleg különlegeset, masok altal bevaltat. A masik meg itt eli ki a fusztraltsagat, lesi a cimeket, a hozzavalokat, hogy mibe lehet belekötni. Egyaltalan miert kell ezeket a recepteket kritizalni??? Ez a recept aze, aki ide feltette. Ezt ö igy kesziti, tehat igy jo ahogy van. Es nincs DE....

Kornél

Kedves Gabicika, Köszi az észrevételed! Tökéletesen látod a helyzetet, a legtöbb fikázó egyetlen receptet sem képes felrakni, de mindenbe bele tud kotnyeleskedni, vagy éppen köpködni... ?szintén szólva azt kell mondjam, hogy nekik kell önmagukkal együtt élniük hála Istennek, az idekapart három mondatocskájukat pedig az ember nemigen veszi figyelembe már csak azért sem, mert ezek mind kipróbált, és bevált receptek, amiket már sokan kóstoltak, és van megfelel? referencia. Itt szeretnék reagálni a fikázós stewo észrevételére is a tojással kapcsolatban, hogy darált hús köt?anyag nélkül nemigen formázható, és nem áll össze. Ezért szokás a kolbászhúst pl. bélbe tölteni, mert különben szétesne. De biztos létezik egy varázsige, amit?l magától összeáll, csak nekem még nem árulta el senki...:D

Zombai

Akkor nyilván az a sok száz konyha, ahol az eredeti csevapcsicsit rendszeresen készítették, varázslattal dolgozott. Jó a recepted, csak sajnos ez egy finom fasírt, nem az, aminek te elnevezted. Szerintem hasznos, ha beírják a kommentek közé, hogy nem ez az igazi recept, mert például én is kerestem, olyanoknak szeretném megcsinálni, akik rendszeresen eszik az eredetit, nem szeretnék felsülni. Lehet máshogy is elnevezni, itt is van olyan is, hogy Hamis csevapcsicsa. Így mindjárt nem félrevezet?. És nem kell megsért?dni a kritikán, szerintem senki nem rossz szándékból írta.

Törölt felhasználó

kedves Salumeria. erdelyben hallottam, hogy ezt a receptet valoban tojas nelkül keszitik. de kit erdekel? ez itt Kornel receptje, az ö hazabol, az altala kiprobalt es bevalt hozzavalokkal. a labrador is fekete volt eredetileg, megis van mar annyi fele szinben, es ki melyiket kedveli, olyat valaszt. na szerintem a recept is ilyen. na es a töltöttkaposzta? abbol is van ezer fele variacio. megis mindet töltöttkaposztanak hivjak. na es a szilva? en pl tegnap nagy kerek formajut vettem. anyukam kertjeben meg apro hosszukas terem. akkor valamelyik nem is szilva??? dehogynem! ezt kellene itt minden kedves hozzaszolonak megertenie. de gondolom ezzel te is egyet ertessz.

Hozzávalók

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek