Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-pudingos torta

Cseresznyés-pudingos torta
Cseresznyés-pudingos torta
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapra rendelték, és kollégiumban kellett megsütnöm, ami nagy kihívás volt :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskótát sütünk: a tojássárgáját, a porcukrot és vaníliás cukrot habosra kikeverjük.
  2. Felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan a tojássárgás masszához keverjük.
  3. A sütőport összekeverjük a liszttel, és hozzákeverjük a tojásos egyveleghez 0,5 dl olajjal együtt.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Krém: a kimagozott cseresznyét a cseresznye levével, 5 ek cukorral és vaníliás cukorral 10 percen keresztül főzzük.
  6. A pudingport vízzel csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a cseresznyéhez. Hagyjuk kihűlni.
  7. A piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel.
  8. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és a tűzről levéve hozzákeverjük a maradék (0,5 dl) olajat. Ráborítjuk a csokoládét a tortára, és kis virágokkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 039
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilviáá

Mióta szakács: 2014.07.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös torta, pudingos torta cseresznyével, cseresznyés pudingkrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

647
tojás 6 db
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 0.5 dl
cseresznye 25 dkg
gyümölcslé 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 5 csapott ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
víz 2 dl
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
színes cukorka 2 ek