Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-karamellás pudingtorta

Csokis-karamellás pudingtorta
Csokis-karamellás pudingtorta
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anna unokahúgom születésnapjára készítettem ezt a tortát. Ezért tettem a tetejére Barbie-s ostyalapot. Nem tartozik a nagyon hizlaló torták közé, mert 10 deka 247 kalória.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Csokikrémhez

Karamellkrémhez

Tortaforma kikenéséhez

A torta oldalára

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzákeverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  3. A csokikrémhez 3 dl tejet felteszünk melegedni. Közben a cukrot és a pudingport kikeverjük 1 dl tejben. Ha a tej felforrt, belekeverjük a cukros pudingport, és 1-2 perc alatt besűrítjük. Időnként megkeverve langyosra hűtjük, majd robotgéppel elkeverjük benne a puha vajat.
  4. A karamellkrémet ugyanígy készítjük el.
  5. Ha minden kihűlt, akkor a piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a csokipudingot, majd rátesszük a középső piskótalapot. Erre a karamellpudingot kenjük. Rátesszük a piskóta tetejét, és körbekenjük a tortát is a pudingokkal (én nagyon kevés krémet tettem a tetejére, mert ostyalappal díszítettem a tetejét).
  6. Szárazon megpirítjuk a mandulalapokat, és ha kihűltek, bepanírozzuk vele a torta oldalát. Díszítjük tetszés szerint.
  7. Hűtőbe tesszük pár órára, de legjobb egy éjszakára.
  8. Szeletekre vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 926
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis-karamellkrémes torta, csokipudingos-karamellpudingos torta, pudingos torta mandulával bevonva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

503
tojás 6 db
finomliszt 18 dkg
cukor 18 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
víz 3 evőkanál
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
vaj 5 dkg
cukor 4 dkg
karamellás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
vaj 5 dkg
cukor 4 dkg
vaj 1.5 dkg
finomliszt 1 dkg
mandulapehely 5 dkg