r
Nosalty Logó

Barackos linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 868 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3469 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 283 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 868 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    182.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    544 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1794 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2015 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 3469 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe kockázzuk a hideg vajat, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, majd az egészet kézzel összemorzsorjuk és egy kerek cipóvá gyúrjuk. Félórára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A pihentetés után akkorára nyújtjuk, hogy a kerek gyümölcstortaformánkban 2-3 cm magas pereme legyen. A tészta alját villával több helyen megszúrogatjuk. A sütőt előmelegítjük, és a tésztát 10 percig elősütjük. Ha letelt a 10 perc, kivesszük, sütőpapírt helyezünk a közepébe és teletöltjük rizzsel vagy szárazbabbal, és így még 20 percig sütjük. Amint elkészült, kivesszük a sütőből és levesszük róla a rizst és a sütőpapírt.
  3. A krémhez a barackot meghámozzuk, feldaraboljuk és turmixgépben pépesítjük. Elkészítjük a vanília pudingot a zacskón leírtak szerint, de tej helyett kb 4-5 dl barackpéppel.
  4. A kész krémet a torta közepébe simítjük, és a hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor megszórhatjuk durvára tört mogyoróval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4894
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Ajánló

Igazából bármilyen gyümölccsel elkészíthető, a kevésbé lédús gyümölcsöket, mint például a banán úgy rejthetjük a krémbe, hogy tejjel turmixot készítünk belőle, és abban főzzük meg a pudingot.

Receptkategóriák

Anyukám jobban szereti a linzer alapú tortákat, mint a piskótatésztásat, ezért szülinapjára ezzel a gyümölcsös finomsággal leptem meg.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek