Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cserépedényben sült karaj

Cserépedényben sült karaj
Cserépedényben sült karaj
100 perc / előkészület: 15 perc sütés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az étel azért szeretem, mert nem igényel sok odafigyelést. Össze kell csak tenni az alapanyagokat, és elég egyszer-kétszer ránézni. Ha nagyobb társaság jön hozzánk, akkor van, hogy ezzel várom a vendégeket.
A hús mennyisége a cserépedény méretétől függően variálható.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A bacon szalonnát 3 cm-es csíkokra vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
  3. A cserépedényben - amelyet ha szükséges előzőleg beáztatunk hideg vízbe - rétegesen elhelyezzük az alapanyagokat: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. A rétegezést addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A záróréteg a sajt legyen. A tejszín mennyiségét úgy állítsuk be, hogy a húst a végén lepje el.
  4. A tetejét meglocsoljuk borral.
  5. A cserépedényt a tetejével lezárjuk, és 200 °C fokos sütőben (alsó-felső sütés) kb. 75 perc alatt puhára sütjük. Majd további 10 percen át a cserépedény fedele nélkül sütjük.
  6. Burgonyapürével tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 164 553
elküldve: 56
receptkönyvben: 2 561
elkészítve: 104/131
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karaj cserépedényben, rakott karaj kolbásszal

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

myldy
myldy Sun, 2014-02-09 01:46

Vendégeknek készítettem,többek között ezt is és elvitte a pálmát! Mindenkinek nagyon ízlett! Fogom még készíteni biztos! Köszi h megosztottad velünk a receptet :)

erikaszebeni
erikaszebeni Sat, 2013-11-30 20:08

Kedves Bea! Kipróbáltam, nagyon finom lett, a családnak is ízlett. Ez lesz a karácsonyi menü is! Köszönöm!

erikaszebeni
erikaszebeni Thu, 2013-11-21 21:09

Kedves Bea! Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre! Már bepácoltam a karajszeleteket, és akkor kezdtem nézelődni. Holnap kipróbálom a recepted alapján. Remélem sikerülni fog. Nagyon finomnak látszik!

erikaszebeni
erikaszebeni Thu, 2013-11-21 20:59

Kedves Bea!
Nagyon örülök, hogy erre a receptre rátaláltam! Éppen pácolódnak a karajszeletek, holnap kipróbálom a receptedet. Remélem sikerülni fog. Üdv

cinu
cinu Sun, 2013-10-13 22:14

Nagyon szeretem a cserépedényben készített ételeket, mivel egészségesek és általában egyszerű az elkészítésük. Ez a recept a család egyöntetű véleménye szerint bekerült a kedvencek közé . Bort nem tettem a tetejére, mivel kisgyerek is van a családban, de abszolút nem hiányzott, így volt tökéletes. Köszönöm a receptet !

zalett
zalett Thu, 2013-05-23 22:02

Sziasztok!

Most sütöttem először cserépedényben. :) A receptet egy kicsit átalakítottam, köszönöm nagyon finom lett. :)

A húsra tettem majorannát és nagyon kevés fokhagymát is. Imádom a tejfölt, de kihagytam hogy véletlenül se legyen "túrós", és így is tökéletesen összeállt (nem lett folyós).
A húsokat elősütöttem nagy lángon serpenyőben, hogy később ne ázzanak el a tejszínben. Nagyon finom "kéreg" sült rá. A cserepes sütés után vaj puha lett a hús. :) Ja igen, kihagytam még a bort is, mert savas és összeugrott volna a tejszín a tetején.

Még egyszer köszönöm a receptet, ha gondoljátok próbáljátok ki így is. :)

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2012-08-13 10:39

Kedves Beácska!

Tegnap elkészítettem,és mondhatom,hogy a férjecském mind a tíz úját megnyalta utána :-) Annyira finom és laktató és könnyű elkészíteni. Mindenkinek ajánlom!!!!

Köszi,hogy megosztottad velünk!!!

bernadett85
bernadett85 Thu, 2012-07-12 20:29

Hát ez valami isteni finom! Igaz,egy picit változtattam rajta,mert nem volt itthon tejszínem,így készítettem hozzá tejfölös besamel mártást,és karikáztam a kolbászra paradicsomokat. Nagyon finom lett,mindenki degeszre ette magát! Köszönjük a receptet! Biztos vagyok benne,hogy még sokszor meg kell csinálnom :))

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2012-04-17 10:37

Kedves Beácska!
Nagyonnagyonnagyonnagyonnagyon finom lett ez az étel! Köszönöm, hogy megosztottad!!

Babee
Babee Fri, 2012-02-17 18:41

Most került be a sütőbe...tejszín helyett tejes tejfölös keményítős szósszal öntöttük nyakon...kíváncsi vagyok :)

Bernodka
Bernodka Tue, 2012-01-24 15:43

Köszönöm a receptet, kislányom első születésnapján ezt tálaltam a vendégeknek, s nagy sikert aratott.:) Még egyszer köszönet érte.

MSE86
MSE86 Mon, 2011-06-06 11:24

Isteni finom! Hétvégén nagy sikert arattam vele. :) Köszönöm a receptet!

kiz
kiz / kiz Thu, 2010-12-30 16:48

elkészítettem és nagyon finom lett, de legközelebb csípős kolbászt teszek bele :)
köszönöm a receptet

Ilonka57
Ilonka57 Sun, 2010-09-19 17:15

Nagyon szeretem a tepsis rakott húsokat, ezért ma kipróbáltam. Isteni finom lett. Hasábburgonyát csináltam hozzá és a végén az olajban cikkekre vágott almát sütöttem. Így együtt tökéletes. Köszönöm a receptet!

PantscherPunker
PantscherPunker Tue, 2010-09-07 09:32

Tegnap vacsorara ez volt a menü es nagyon jol sikerült.:) mindent ugy csinaltam ahogy le van irva. :)
Maskor talan annyit fogok vatoztatni, hogy kevesebb husit fogok beletenni,hogy beleferjen a cserepedenybe meg felkarikazott burgonya is es akkor nem kell külön püret is csinalnom melle. :D

vkjudit
vkjudit Tue, 2010-08-31 22:29

Kedves Beácska!

Ez nem egy Stahl Judit recepept? Szinte ugyanez a recept szerepel valamelyik könyvében.
Judit

Kinga76
Kinga76 Sun, 2010-08-29 09:44

Én voltam az előző hozzászóló is :))

Szóval tegnap megcsináltam fehérbor nélkül és isteni lett! Mindenkinek bátran ajánlom!

Kephera
Kephera Fri, 2010-07-16 17:08

Na jó, ezt én is kipróbálom, bár nemrégiben mérgemben kidobtam a cserepemet. Majd szintúgy jénaiban vagy hasonlóban sütöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-01 19:46

Nagyon köszönöm a receptet. Ma készítettem el és igen nagy sikere volt!!! Csak annyit még, hogy én mangalica kolbászt raktam bele. Még egyszer köszönet érte.
Üdv,
Noja

Gyermely2009
Gyermely2009 Mon, 2010-06-28 14:15

Nagyon-nagyon finom, laktató, gyorsan elkészíthető , kiadós egytálétel!Köszönöm a receptet!!!!! Éva

sMeli
sMeli / sMeli Sun, 2010-04-18 20:22

Nagyon köszönöm a válaszodat, ma el is készítettem az ételt! FANTASZTIKUS LETT!!! Bár nekem kicsit több idő kellett, hogy elkészüljön (lehet az edény miatt) de megérte várni!Gratulálok!

sMeli
sMeli / sMeli Fri, 2010-04-16 15:22

Kedves Beácska!

Annyit szeretnék kérdezni, hogy cserépedény helyett lehet-e jénaiban készíteni ezt az ételt? Sajnos a kollégiumi adottságok nem tesznek lehetővé mindent :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-16 16:00

szia, szerintem igen. Bea

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-28 16:06

Sziasztok!

Fehér bor helyett mivel önthetném le ezt a gyönyörűséget? :)

Most akadtam rá erre a receptre és egyből beleszerettem, viszont csak ÉDES FEHÉR BOR (TOKAJI SZAMORODNI) van itthon , azt rálocsolhatom?

pumpika
pumpika Tue, 2010-03-02 12:27

  Én köretnek Pároltrízst vagy sültkrmplit tálalok hozzá!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-09 17:54

Esetleg valami köret 5let?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-12-12 18:23

A hétvégén megcsináltam, valami fantasztikus!!!! semmit nem kell javítani a recepten.

Zit
Zit / Zit Mon, 2009-11-02 11:28

Kedves Beácska, GRATULÁLOK!!! Ez lett az új családi kedvenc, valami isteni finom!!! :-) Köszönjük!

713
sertés rövidkaraj 1.2 kg
bacon 15 dkg
kolbász 25 dkg
tejföl 175 ml
főzőtejszín 2 dl
fehérbor 1.5 dl
vöröshagyma 3 nagy fej
sajt 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint