Nosalty Logó

Cserépedényben sült karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cserépedényben sült karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 710 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5686 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 710 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    418.7 g

Zsír

  • Összesen
    397.6 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15634.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    407 mg
  • Kálcium
    2554 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    4406 mg
  • Nátrium
    7745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1881 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1397 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 5686 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A bacon szalonnát 3 cm-es csíkokra vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
  3. A cserépedényben - amelyet ha szükséges előzőleg beáztatunk hideg vízbe - rétegesen elhelyezzük az alapanyagokat: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. A rétegezést addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A záróréteg a sajt legyen. A tejszín mennyiségét úgy állítsuk be, hogy a húst a végén lepje el.
  4. A tetejét meglocsoljuk borral.
  5. A cserépedényt a tetejével lezárjuk, és 200 °C fokos sütőben (alsó-felső sütés) kb. 75 perc alatt puhára sütjük. Majd további 10 percen át a cserépedény fedele nélkül sütjük.
  6. Burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 183287
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt az étel azért szeretem, mert nem igényel sok odafigyelést. Össze kell csak tenni az alapanyagokat, és elég egyszer-kétszer ránézni. Ha nagyobb társaság jön hozzánk, akkor van, hogy ezzel várom a vendégeket. A hús mennyisége a cserépedény méretétől függően variálható.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Beácska, GRATULÁLOK!!! Ez lett az új családi kedvenc, valami isteni finom!!! :-) Köszönjük!

Törölt felhasználó

A hétvégén megcsináltam, valami fantasztikus!!!! semmit nem kell javítani a recepten.

Törölt felhasználó

Esetleg valami köret 5let?

Törölt felhasználó

  Én köretnek Pároltrízst vagy sültkrmplit tálalok hozzá!

Törölt felhasználó

Kedves Beácska! Annyit szeretnék kérdezni, hogy cserépedény helyett lehet-e jénaiban készíteni ezt az ételt? Sajnos a kollégiumi adottságok nem tesznek lehet?vé mindent :)

Törölt felhasználó

szia, szerintem igen. Bea

Törölt felhasználó

Sziasztok! Fehér bor helyett mivel önthetném le ezt a gyönyör?séget? :) Most akadtam rá erre a receptre és egyb?l beleszerettem, viszont csak ÉDES FEHÉR BOR (TOKAJI SZAMORODNI) van itthon , azt rálocsolhatom?

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a válaszodat, ma el is készítettem az ételt! FANTASZTIKUS LETT!!! Bár nekem kicsit több id? kellett, hogy elkészüljön (lehet az edény miatt) de megérte várni!Gratulálok!

Törölt felhasználó

 

Gyermely2009

Nagyon-nagyon finom, laktató, gyorsan elkészíthet? , kiadós egytálétel!Köszönöm a receptet!!!!! Éva

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a receptet. Ma készítettem el és igen nagy sikere volt!!! Csak annyit még, hogy én mangalica kolbászt raktam bele. Még egyszer köszönet érte. Üdv, Noja

Kephera

Na jó, ezt én is kipróbálom, bár nemrégiben mérgemben kidobtam a cserepemet. Majd szintúgy jénaiban vagy hasonlóban sütöm.

Kinga76

Én voltam az el?z? hozzászóló is :)) Szóval tegnap megcsináltam fehérbor nélkül és isteni lett! Mindenkinek bátran ajánlom!

Törölt felhasználó

Kedves Beácska! Ez nem egy Stahl Judit recepept? Szinte ugyanez a recept szerepel valamelyik könyvében. Judit

Törölt felhasználó

Tegnap vacsorara ez volt a menü es nagyon jol sikerült.:) mindent ugy csinaltam ahogy le van irva. :) Maskor talan annyit fogok vatoztatni, hogy kevesebb husit fogok beletenni,hogy beleferjen a cserepedenybe meg felkarikazott burgonya is es akkor nem kell külön püret is csinalnom melle. :D

Ilonka57

Nagyon szeretem a tepsis rakott húsokat, ezért ma kipróbáltam. Isteni finom lett. Hasábburgonyát csináltam hozzá és a végén az olajban cikkekre vágott almát sütöttem. Így együtt tökéletes. Köszönöm a receptet!

kiz

elkészítettem és nagyon finom lett, de legközelebb csíp?s kolbászt teszek bele :) köszönöm a receptet

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A túl sok só az immunrendszeredet is hazavághatja

Sokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek