r
Nosalty Logó

Csirkemell nyári zöldséggel

NS
Csirkemell nyári zöldséggel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

728
Kalória
73.4g
Fehérje
15.4g
Szénhidrát
40.7g
Zsír
459.8g
Víz
279g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1456 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2061.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    459.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    883 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6072 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2605 micro
Összesen 728 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4122.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1756 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    919.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5210 micro
Összesen 1456 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    406 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinit és a répát megmossuk, megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, apró darabokra vágjuk.
  2. Megmossuk a csirkemellfilét (alaposan!), enyhén megsózzuk, és megborsozzuk mindkét oldalát. Ezek után beletesszük a forró olajba, mindkét oldalát 6-6 percig sütve.
  3. Szűrőlapáttal kivesszük a csirkemellfiléket.
  4. A megmaradt olajban megpirítjuk a fokhagymát, s beletesszük a cukkini- és sárgarépa csíkokat. Ezeket 7 percig kevergetve pároljuk, de ügyeljünk rá, hogy ne puhuljanak túl!
  5. Előveszünk egy legalább 3 dl-es edényt (pl. poharat), beletesszük a tejszínt, a fűszerpaprikát, a sót, egy kis borsot ízlés szerint, és alaposan összekeverjük. Ezek után hozzáadjuk a már megpárolt zöldségekhez, s ezeket együtt felforraljuk.
  6. A filét visszatesszük a tejszínes-zöldséges mártásba, és 5 percig tovább pároljuk (kis lángon). Sajttal megszórva tálaljuk. Köretnek barna kenyeret, francia kenyeret, esetleg barna-vagy fehér rizst szolgálhatunk fel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Anyukámtól tanultam, könnyed tavaszi, nyári étel, nagyon finom.  Barna rizzsel vagy francia kenyérrel a legjobb!

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek